Kayseri haber/Kayseri, geçtiğimiz haftalarda yoğun yağış ve şiddetli rüzgâra teslim olmuştu. Etkili olan hava hadiseleri birçok korkunç görüntüye sahne oldu. Merkez ve uzak ilçelerde küçük sel hadiseleri yaşanırken, ağaçlar araçların üstüne devrildi. Yoğun yağışın neden olduğu sel ve su baskınlarının meydana getirdiği olumsuz hava hadiselerinin ardından, Kayseri’de yaşayan vatandaşlar bu Pazar günü hava koşullarını merak ediyor.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nün yayınladığı bilgiye göre, 15 Şubat Pazar gününe ilişkin hava durumu paylaşıldı. Edinilen bilgiye göre, Kayseri’de havanın parçalı bulutlu, az bulutlu; sabahın ilk saatleriyle sis ve pus bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, hafif ve orta kuvvette rüzgar bekleniyor.
kayseri meteoroloji 7. bölge müdürlüğü vatandaşlara uyarıda bulundu yüksek bölgelerde bulunan eğilimli arazilerde çığ uyarısı yaptı. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda çağrı yapıldı.
Hafta Sonu Sıcaklıklar Arttı
14 Şubat cumartesi günü parçalı bulutlu ve ara ara çok bulutlu olurken öğlen saatlerinde yağmur bekleniyordu sıcaklık 5 ila 13 derece arasında seyretmişti 15 şubat Pazar günü ise 2 dereceden 19 dereceye kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.
Haftanın Başında Rüzgâr Kendini Yeniden Gösterecek
16 Şubat pazartesi günü sıcaklıklar 4 ila 19 derece arasında seyrederken yüksek kesimlerde yağış ve rüzgâr etkili olacağı bildiriliyor. Şehir merkezinde öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli rüzgâr hâkim olacak.
17 Şubat Salı günü mevsim normallerinin üzerinde ilerleyen hava sıcaklıkları 10 ila 16 derece arasında olacak rüzgâr 70-90 km/ saat hızında seyredecek aralıklı yağmur ve yüksek kesimlere kar yağışı bekleniyor.




