İmamoğlu zorla salona getirildi: Diploma davasında ‘salon krizi’
İmamoğlu zorla salona getirildi: Diploma davasında ‘salon krizi’
İçeriği Görüntüle

21 Ekim bugün görülecek olan Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasının 6. duruşmasında kararın çıkması bekleniyor. Son duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, dört sanık için en üst sınırdan ceza istedi.

24 Ocak’ta İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kaykay malzemesi almak için gittiği bit pazarında akranları tarafından bıçaklanarak öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi'nin 21 Ekim davasının yeni celsesi bugün görülecek.

Kararın açıklanması bekleniyor

Son görülen duruşmada savcı, sanıklar hakkındaki mütalaasını açıklarken, cinayet zanlısı iki sanık için çocuğun ölümünden, diğer iki sanık için ise cinayete yardımdan en üst cezayı istemişti. Savcı, "Takdiri indirim ve haksız tahrik indirimi uygulanmasın" talebinde bulunmuştu. Gözler bugün verilecek olan karara çevrildi.

Geçtiğimiz davada olanlar

5’inci celse 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş iki sanık ifade vermişti. Davaya yeni eklenen sanıklardan birinin avukatı, müvekkilinin ilkokul döneminde aldığı engelli raporunu mahkemeye sunmuş kamuoyunda büyük tepki uyandırmıştı.

Sunulan engelli raporunda, dikkat dağınıklığı ve konuşmada güçlük gibi ayrıntılar yer alıyordu. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dört sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken davayı bugüne ertelemişti.

Yasemin Minguzzi sadece DEM Parti’yi ziyaret etmedi
Yasemin Minguzzi sadece DEM Parti’yi ziyaret etmedi
İçeriği Görüntüle

“Canını sıkma bir seneye çıkarsın”

Ortaya çıkan sanık, B.B.'nin diğer tutuklu sanık U.B.'ye yazdığı mektup ortaya çıktı. Tepkilere neden olan mektupta şu ifadeler yer alıyordu:

Sanık B.B.'nin mektubunda, "Rahatın yerinde mi? Beni soracak olursan iyiyim, yaptık bir şey cezasını çekiyoruz. Aslanlar gibi yatar çıkarız. Sen zaten fazla yatmazsın, babanlar sana bakıyor mu?"
"- Sen canını sıkma bir seneye çıkarsın, zaten beş aydır yatıyoruz. Altı-yedi ay daha dayan, seviyorum seni. Kimseye karışma, tutanak falan yeme.
- Mahkemede karşımıza çıkmasın tutanak falan ama kimseye de kendini ezdirme kimseyi de ezme. Düzenini kur baba orada. Benim burada düzenim var”

B.B.'nin, tahliye olan arkadaşları ise şu ifadeleri kullandığı bildirildi:
"- Yanlış ifade vermese tutuklanmazdı. Valla boş yere kendilerini yaktılar. Bir de senin yaşına ne kadar var. Mektup at bana foto yolla bana.

Minguzzi Davasinda Karar Gunu 21 Ekim Yasemin Mattia Ahmet Mektup (2)

Adalet yerini bulacak mı?

Bugün görülecek olan davada katledilen Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi kamuoyunsu desteğe çağırdı. Bugün yargılanacak olan sanıkların hafifletilmiş ceza değil, yetişkin statüsünden yargılanmaları bekleniyor. Kamuoyunun gözü çıkacak kararda.

Kaynak: Haber Merkezi