İstanbul’da uzun süredir bekletilen ve işleme alınmayan Rasim Arı’nın kadına şiddet davası, İstanbul Anadolu 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldı.
2021 yılından itibaren tehdit ve hakarete uğradığını iddia eden mağdur kadın, birçok kez adli makamlara şikâyette bulundu. Nihayetinde, şikâyetler üzerine Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında kadına şiddet ve hakaret davası açıldı.
İddialara Göre Neler Yaşandı?
İddianameye göre, Rasim Arı sosyal medyadan kendisine soru soran kadını Kapadokya'ya tura davet etti. Müşteki kadın Kapadokya’ya geldikten sonra cinsel saldırıya uğradığını iddia etti.
Başkan Arı'nın müşteki kadına sosyal medya üzerinden kendi cep telefonu numarasını gönderdiği, daha sonra ise kadını şantaj yapmakla suçladığı öne sürüldü.
Kurye ile Tehdit İddiası
Müşteki kadın, Rasim Arı’nın evine kurye aracılığıyla isimsiz çiçek gönderildiğini, kapıyı açtığında kuryenin tehdit ve gözdağı verdiğini ileri sürdü. Kadının babasının kapıya çıkması üzerine kurye hızla kaçtığını belirtiyor.
Savcılık İddianamesinde Yer Alan Suçlamalar
03.05.2024 tarihinde Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Rasim Arı ve müşteki kadının Kapadokya'da tanıştıkları, daha sonra mesajlaşarak aralarında bir yakınlaşma olduğu belirtiliyor. Ancak bir süre sonra anlaşmazlık yaşandığı ve müştekinin şikâyeti üzerine soruşturmanın başlatıldığı ifade ediliyor.
Ayrıca, şüpheli Mesut Altun’un müştekiye gönderdiği mesajlardan biri iddianamede şöyle yer aldı:
"Ben birileri gibi nazik davranmam sana. Gece vakti Halis’in otelde yalvaran sen değil misin? Ya da yazmayayım lan. Senin gibi aşağılık bir sü…ğe yazacak bir şeyim yok... Cehenneme kadar yolun var... S…tir git, kimin maşasıysan o gelsin…"
Rasim Arı’nın müştekiye gönderdiği mesajda ise şu ifadeler geçti:
"Dua et testimin sonucu pozitif çıksın, çıkmaz bir an önce sağlığıma kavuşur isem, canına okuyacağım, gözlerinin içine bakarak, bu kadar nasıl küçülebilir insan..."
Savcılık Ceza Talebinde Bulundu
Cumhuriyet Savcısı, sanıkların suçları kasten işlediğini belirterek, TCK’nin 53. maddesi gereğince belirli haklardan yoksun bırakılmalarını ve cezalandırılmalarını talep etti.
İddianamenin uzun süre bekletilmesinin ardından, Gazeteci Azim Deniz’in konuyu 12 Şubat 2025 tarihinde sosyal medyada gündeme getirmesiyle mahkeme harekete geçti. İstanbul Anadolu 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Nevşehir Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianameyi 20 Şubat 2025 tarihinde kabul ederek dava açılmasına karar verdi.
Öte yandan, Rasim Arı’nın avukatlığını Nevşehir AK Parti İl Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün’ün üstlendiği öğrenildi. AK Partili Aygün’ün, İYİ Partili Rasim Arı’nın savunmasını yapması dikkat çekti.