Kamyon otomobile çarptı: Sivas’ta yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı!
Kamyon otomobile çarptı: Sivas’ta yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı!
İçeriği Görüntüle

Kayseri'de Şehit babası Serkan Karakaya'yı darp etmeleriyle Türkiye gündemine oturan baba ve oğul, evlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Olayda yaralanan baba ve oğul hastaneye kaldırılırken, polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

Son dakika gelişmesi: Baba ve Oğul vuruldu
Şehit babası Serkan Karakaya’yı darp etmeleri nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken baba ve oğul, bugün evlerinde silahlı saldırıya uğradı.
Edinilen bilgiye göre, olay Kayseri'nin Germir Mahallesi'nde öğleden sonra meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen maskeli 2 şahıs, baba Z.Y. ve oğlu K.Y.’yi yaralayıp kaçtı. Saldırı sonucu baba ve oğul yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi, çevrede geniş güvenlik önlemi alarak saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri yakalamak için kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Kayseri'de utanç görüntüleri, Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Şehit babasına saldırdılar!
Kayseri'de utanç görüntüleri, Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Şehit babasına saldırdılar!
İçeriği Görüntüle

Olayın geçmişi: Darp ve önceki saldırı
Şehit babası Astsubay Serkan Karakaya, 25 Temmuz 2025 tarihinde komşuları olan baba ve oğul tarafından darp edilmişti. O anlara ait görüntülerin ortaya çıkması üzerine olay, Türkiye'nin dört bir yanından büyük tepki çekmiş, saldırganlar gözaltına alınmıştı. Yürütülen hukuki süreçte şüphelilerden biri tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Yaşanan bu üzücü olayın ardından, darp şüphelisi baba ve oğul, 30 Temmuz 2025 akşam saatlerinde ilk kez silahlı saldırıya uğramıştı. Evlerinin önünde araç içerisinde bulundukları sırada gerçekleştirilen o saldırıda, kurşunlar araca isabet etmiş, ancak baba ve oğul yara almadan kurtulmuştu. Olayın ardından yakalanan saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Bugün yaşanan ve baba ile oğulun yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı, kendilerine yönelik ikinci silahlı saldırı oldu.

Şehit babasını öldüresiye darp etmişlerdi! Kayseri'den tam destek geldi
Şehit babasını öldüresiye darp etmişlerdi! Kayseri'den tam destek geldi
İçeriği Görüntüle

Kayseri'de şehit babası darp edilmişti! Olayla ilgili yeni gelişme
Kayseri'de şehit babası darp edilmişti! Olayla ilgili yeni gelişme
İçeriği Görüntüle

Şehit babası Serkan Karakaya kimdir?
Serkan Karakaya, 31 Temmuz 2018 tarihinde Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde görev yaparken, eşi Nurcan Karakaya ve 10 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya'yı, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu kaybetmişti. Şehit eş ve çocuk, memleketleri Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yan yana toprağa verilmişti.

Kaynak: Sude Naz Gümüş