21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Serdar Gökhan Çiçek, basın emekçilerinin Türkiye’de son yıllarda zorlu koşullar altında görev yaptığını vurguladı.

Çiçek, doğru, tarafsız ve ilkeli haberciliğin yalnızca demokrasinin teminatı değil, aynı zamanda halkın haber alma hakkının da en temel unsuru olduğunu belirtti.

“Bugün, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlarken, sadece mesleğin kutsallığını değil; aynı zamanda gazetecilerin yaşam mücadelesini de hatırlamak zorundayız” diyen Çiçek, ekonomik sıkıntılar, sansür ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların gazetecilik mesleğini zor bir hale getirdiğini ifade etti.

“Basın emekçileri hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmalı”

Gazetecilerin, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için büyük fedakârlık gösterdiğini dile getiren Çiçek, yerel medyanın da benzer sıkıntılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Güncel cezası 993 TL olan o trafik ihlalinin cezası 180 bin TL’ye çıkıyor
Güncel cezası 993 TL olan o trafik ihlalinin cezası 180 bin TL’ye çıkıyor
İçeriği Görüntüle

“Yerel medya, zorlu geçim şartlarına ve reklam gelirlerindeki adaletsiz dağıtıma rağmen bölgemizin sesi olmaya çalışıyor. Bu mesleği onurla yürüten emekçilerin sosyal ve ekonomik hakları derhal iyileştirilmelidir.” sözleriyle yerel basının önemine vurgu yaptı.

Çiçek ayrıca, kamusal kaynaklardan gazetecilere adil gelir dağıtımı sağlanması, basın kartlarının siyasi baskı aracı olmaktan çıkarılması ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

“Hakikat uğruna kalem oynatanlara saygıyla”

Saadet Partili Çiçek, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Toplumu aydınlatma görevini, tüm olumsuzluklara rağmen fedakârca sürdüren; halkın gözü, kulağı ve vicdanı olan tüm gazetecilerimizin gününü kutluyor, hak ettikleri saygın ve güvenceli meslek yaşamına kavuşmaları için mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyorum.”

Çiçek, mesajında özellikle bağımsız basının demokrasinin temel direklerinden biri olduğunu vurguladı ve “Hakikatin peşinde direnen basınımızın yanındayız” diyerek tüm gazetecilere destek mesajı verdi.

Kaynak: Nadire Nur Temur