Sivas’ta polis ekipleri tütün ve cep telefonu kaçakçılığına yönelik 4 ayrı operasyonda binlerce makaron, tütün ve 22 cep telefonu ele geçirdi. 5 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı
Sivas’ta kaçak tütün operasyonu
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, şehir merkezinde tütün ve cep telefonu kaçakçılığı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan istihbarat değerlendirmeleri ve saha takibinin ardından ekipler, tespit edilen adreslere eş zamanlı olarak 4 ayrı operasyon düzenledi.
Operasyonlarda kaçak tütün üretimi ve satışında kullanıldığı belirlenen çok sayıda malzemeye el konuldu.

Sivas polisinin ele geçirdiği kaçak ürünler
KOM ekiplerinin yaptığı aramalarda tütün kaçakçılığıyla bağlantılı çok sayıda düzenek ve ürün bulundu. Aramalarda ele geçirilenler şöyle sıralandı:
2 adet elektrikli sigara sarma makinesi
1 adet hava kompresörü
30 bin doldurulmuş makaron
15 kilogram açık kıyılmış tütün
97 paket tütün
60 bin 200 boş makaron
22 adet gümrük kaçağı cep telefonu
Operasyonda ele geçirilen tütün ürünlerinin kayıt dışı olarak satışa hazır hale getirildiği ve şehir merkezinde dağıtılmak istendiği öğrenildi.
Sivas’ta cep telefonu kaçakçılığına operasyon
Sivas polisi yalnızca tütün değil, aynı operasyon kapsamında gümrük kaçağı cep telefonu satışına yönelik de işlem yaptı. Ekipler, operasyon kapsamında 22 adet kaçak telefon ele geçirdi. Telefonların piyasa değerinin yüksek olduğu belirtilirken, ürünlerin yasa dışı yollarla kente getirildiği tespit edildi.

5 şüpheli hakkında adli işlem
Operasyon kapsamında kaçakçılık faaliyetleriyle bağlantılı oldukları tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldığı açıklandı.
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaçakçılıkla mücadelesinin aralıksız süreceği belirtildi.





