Kırıkkale OSB’de bir kimya fabrikasında çıkan büyük yangına Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Alevler 10 saatlik yoğun çalışmayla kontrol altına alındı.

Sivas’tan giden itfaiye ekibi yangına destek verdi

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde madeni yağ üreten bir kimya fabrikasında büyük bir yangın çıktı. Fabrikadan yükselen yoğun dumanı fark eden çalışanların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

Yangının kısa sürede büyümesi üzerine Kırıkkale itfaiyesine ek olarak çevre illerden takviye ekipler istendi. Bu kapsamda Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, hızla yola çıkarak Kırıkkale’ye ulaştı ve söndürme çalışmalarına destek verdi.

Fabrika Yangını Için Sivas’tan Kırıkkale’ye Giden Itfaiye Ekipleri, Söndürme Çalışmalarına Destek Verdi̇ (1)

Yangına aralıksız 10 saat müdahale edildi

Kimya fabrikasındaki yanıcı maddeler, alevlerin zaman zaman daha da şiddetlenmesine yol açtı. Ekipler 10 saat boyunca durmaksızın çalışarak yangının yayılmasını engelledi. Bölgeye aynı zamanda jandarma, polis ve AFAD ekipleri de sevk edilerek geniş güvenlik önlemleri alındı.

Ekiplerin yoğun çabasıyla alevler kontrol altına alındı

Sivas’tan gönderilen ekiplerin desteğiyle yangın tamamen kontrol altına alındı. Fabrika içerisinde soğutma çalışmaları dikkatle sürdürülürken, yangının çıkış nedeniyle ilgili detaylı inceleme başlatıldı.

14 Operasyon, 83 göçmen! Kaçak göçmen operasyonu şehri salladı
14 Operasyon, 83 göçmen! Kaçak göçmen operasyonu şehri salladı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA