Kayseri’de giderek yükselen binalar, dikkat çekiyor. Yaşanan 6 Şubat Depremleri sonrasında gündeme gelen araştırmada, Kayseri’nin kat ortalaması konusunda 8,2 ile Türkiye’nin zirvesinde yer alması çok konuşulmuştu.

5-9 Haziran tarihleri arasında her yıl Çevre Haftası olarak kutlanılan dönemde yeniden gündeme gelen şehirdeki betonlaşma olayı, çevrecilerin tepkisini çekiyor. Kayseri’de Çevre Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa katılan Çevre Dostları Derneği Başkanı  Gül Hanım Coşkun, Deniz Postası mikrofonlarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Düzenlenen programa katılımın eskisi gibi yoğun olmamasından, şehirdeki betonlaşmaya, çevre bilinci için yapılan etkinliklere kadar bir çok konuya değinen Coşkun’un Kayseri yorumu dikkat çekiyor.

Yaptığı açıklamada katılımın az olmasından şikayet eden Dernek Başkanı Coşkun, “5 Haziran Dünya Çevre Günü bütün dünyada kutlanıyor. Çevre haftası önceden kutladığımız gibi yıllardır kutluyoruz tabii ki. Bizim derneğin kuruluşu 30 yıla yaklaştı bizim derneğin kuruluşu. Her yıl Çevre Haftası’nı çok büyük katılımlarla kutlardık. Bir hafta boyunca kutlanma programlarımız çok yoğun olurdu. Nereye yetişeceğimizi şaşırırdık biz. Ağaç dikmelerimiz, televizyon programları okul programları, çeşitli çöp toplamalar, etkinliklerimiz çok yoğun olurdu. Fakat gittikçe bu programlar azaldı. Neden azaldı bilmiyorum ama çok azınlığa düştük. Hatta bugün geldim meydanda sadece anma programı oldu. Bundan sonra da bir program olmadığını söylediler” dedi.

Kayseri’nin Adana’ya Bağlanması Kararı Siyasi Mi? Neler Değişecek? Kayseri’nin Adana’ya Bağlanması Kararı Siyasi Mi? Neler Değişecek?

Kendi çabalarımızla etkinlikler düzenliyoruz diye Coşkun, “Sadece Cuma günü Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda Çevre Müdürlüğü'nün bir etkinliği olacak. Onun dışında kendi çabalarımızla etkinliğimiz var. Mesela biz ağaçlar dikiyoruz, farkındalık olsun diye çöp topluyoruz arkadaşlarla, parkları temizliyoruz. Topladığımız çekirdekleri  boş alanlara saçıyoruz. Çünkü oralarda yeşillik olsun. Kendi kendine çıksın. Çekirdeklerimizi çöpe atmayalım mı? Lütfen doğaya saçalım. Bunun dışında okul programlarımız oluyor, eğitim programlarımız oluyor. Biz kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Gülhanım Coşkun'da Kayseri için Çarpıcı Açıklamar!

Gelecek Nesillere Mesaj!

Çevreyle ilgili gelecek nesle bir mesajı olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Coşkun, “ Okullara gittiğimiz zaman tabii küçük çocuklar daha duyarlı olduğu için onlara eğitim veriyoruz. Onların akılda kalıyor çünkü. Ağaç yaşken eğilirmiş misali. Çevreye duyarlı olsunlar. Yeşile önem versinler. Ağaçlara zarar vermesinler. Ağaç dikmeyi öğrensinler. Her türlü çevre etkinliği, eğitimle öğrenilir. Eğitim, eğitim, eğitim diyorum. Mutlaka öğrenmeleri gerekir. Çünkü biz, dünyayı gelecek nesillere bırakmak için dünyamızın temiz olması lazım, düzenli ve güzel olması lazım. Suyumuzun değerini anlamalı, öğrenmeleri lazım. Çünkü sularımız da tükeniyor. İklim değişti.  Onun için erozyon çok oluyor. Erozyon, topraklarımızı alıp götürüyor. Bunları çocuklarımıza aktarıp bilinçlendirmemiz lazım. Çünkü gelecek bizim de verdiğimiz  görsel eğitimlerimiz, gelecek nesillere bir miras olacak” ifadelerini kullandı.

Kayseri Yüksek Kat Ortalaması Gül Hanım Coşkun

Çevre Betonlaşıyor!

Kayseri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Çevre Dostu Gül Hanım Coşkun konuşmasında, “Çevre betonlaşıyor. Bakın 15 20 katlı binalar gittikçe yükseliyor. Yükseldikçe rüzgarımız da azalıyor. Hava kirliliğimiz çoğalıyor. Onun için daha çok yeşili koruyalım, yeşile önem verelim. Çocuklarımıza bunu öğretelim” açıklamalarını yaptı. ” ifadelerine yer verdi.

Özel Haber: Ali Yalçıntaş

Kaynak: Özel Haber