Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF iş birliğinde hayata geçirilen “Temel Eğitimde Devamsızlığın Azaltılması Projesi”, 2024-2025 eğitim öğretim yılında aktif olarak uygulanacak. Bu kapsamda devamsızlık oranlarının yüksek olduğu 17 il arasında yer alan Kayseri, projenin en önemli hedef illerinden biri olarak seçildi.

Proje ile birlikte, Kayseri’deki okullarda devamsızlık nedenleri detaylı şekilde analiz edilecek. e-Okul sistemi üzerinden öğrenci bazlı devamsızlık verileri incelenerek, her ilçenin ve okulun ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirilecek.

Eğitim Devamsızlık (3)

ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 295 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 295 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı
İçeriği Görüntüle

Okulların kapanmasına kısa bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili çalışmalarını hızlandırmaya ve derinleştirmeye başladı. Millî Eğitim Bakanlığı, okullardaki devamsızlıkları takibe aldı. Çocukların okuldan uzaklaşmasına izin verilmeyecek. Her bölgeye özgü çözüm geliştirilecek. Projenin hedef illeri olarak Adana, Ağrı, Bursa, Çankırı, Edirne, Hatay, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Konya, Muş, Şanlıurfa, Trabzon ve Yalova belirlendi.

Eğitim Devamsızlık (4)

MEB’in “Temel Eğitimde Devamsızlığın Azaltılması Projesi” çalışmaları başlıyor.

Bu yıl başlatılan ve gelecek yıllarda da devam ettirilmesi plananlanan proje kapsamında çocukların okullarından uzak kalması engellenecek. Risk altındaki çocuklar yakın takibe alınacak. MEB-UNICEF Çalışma Planı kapsamında hayata geçirilen proje ile çocukların eğitim süreçlerine etkin olarak katılımları amaçlanıyor.

17 hedef il: Şehir bazlı planlama olacak!

Proje kapsamında, mevzuata göre devamsızlık tanımının analizi yapılacak ve politika önerileri değerlendirilecek. e-Okul üzerinde devamsızlık oranlarının il, ilçe ve okul bazında analizlerine yer verilecek. İllere özgü sorun ve ihtiyaçlar belirlenecek. Sorunlara özgü faaliyet alanları oluşturulacak.

Devamsızlık Eğitim

Projenin hedef illeri olarak Adana, Ağrı, Bursa, Çankırı, Edirne, Hatay, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Konya, Muş, Şanlıurfa, Trabzon ve Yalova belirlendi. Buradaki okul yöneticilerinin illerinde karşılaştıkları devamsızlık nedenleri detaylı şekilde ele alınacak, her bölgenin şartlarına göre çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunacak, ortaya çıkan veriler, il temelli eylem planlarının oluşturulmasında yol gösterici olacak.

Kaynak: Haber Merkezi