Kayseri’de eğitimde dijital dönüşüm ve çevre bilinci projeleriyle donatılmış yeni okul törenle açıldı. İl protokolü ve hayırseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, eğitim vizyonu ve geleceğe dair hedefler paylaşıldı.

Yeni Eğitim Yılı Coşkuyla Başladı
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Türkan Altun ve Mehmet Altun İlk-Ortaokulu’nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene Kayseri Valisi, milletvekilleri, Danizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, protokol üyeleri, hayırseverler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Eser, yaptığı konuşmada, 2025-2026 eğitim öğretim yılının Kayseri ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Eser, “Bu yıl Türkiye Yüzyılı Marif Modeli sınıflarımızda hayat bulacak ve öğrencilerimizle buluşacaktır. Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul seviyelerinde yeni öğretim programlarımız uygulanacak. Bu model yalnızca müfredat değişikliği değil, düşünmeyi, üretmeyi ve değerlerle büyümeyi esas alan bir eğitim dönüşümüdür” ifadelerini kullandı.

Eser ayrıca, Kayseri genelinde 2 milyon 644 bin ders kitabının dağıtıldığını, 1.125 okulda 23.419 öğretmen ve 306 bin öğrencinin toplam 13 bin derslikte ders başı yaptığını vurguladı. Taşımalı öğrencilerin eğitim erişimi için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Hayırsever Katkılarıyla Eğitime Destek
Yeni okulun açılmasında emeği geçen hayırsever Avukat Mehmet Altun ve katkılarıyla okulun yapımını sağlayan Koca Sinan Belediyesi’ne teşekkürlerini ileten Eser, “Okulumuzun eğitim hayatına katılmasını sağlayan Mehmet Altun’a huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hayrını kabul etsin” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’tan Eğitim Vurgusu
Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, okulun yapım süreci ve mahalledeki ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. “Yeni yerleşim alanlarında okul ihtiyacı hızla artıyor. Bu nedenle okulun yapılabilmesi için mülkiyetin kamuya geçirilmesi büyük önem taşıyor. Süreçte hem devletimiz hem de hayırseverlerimizle koordineli çalıştık. Bu sayede eğitim faaliyetlerini sürdürecek yeni bir okul kazandırdık” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, öğrencilerin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle yetişmesini sağlayacak projelerin önemine değindi ve okulun eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

okul açılışıÇevre Bilinci ve Dijital Dönüşüm Öne Çıkıyor
Törende, öğrencilere yönelik dijitalleşme projeleri ve çevre bilinci çalışmaları da vurgulandı. İl Milli Eğitim Müdürü Eser, “Bu yıl öğrencilerimiz enerji ve su tasarrufu, atık yönetimi, çevre bilinci eğitimleri ve orman temizliği gibi projelerle çevreye duyarlı bireyler olarak yetişecekler. 5.795 fidan dağıtımı yapılmış olup, dikim çalışmaları başlamıştır. Ayrıca atölye çalışmalarıyla öğrencilerimiz 40 gün boyunca çevre projelerinde aktif olacak” dedi.

Yaz tatilinde 66 Bin gencin vazgeçilmez adresi oldu!
Yaz tatilinde 66 Bin gencin vazgeçilmez adresi oldu!
İçeriği Görüntüle

Eser, ortaokul ve lise öğrencileri için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarının devam edeceğini ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Tem’den Operasyon 4 Şahıs Yakalandı (6)

Öğrencilere Mesaj: Umut ve Başarı
Konuşmalarında öğrencilere hitap eden yetkililer, yeni eğitim yılının kendilerini tanımak, yeteneklerini keşfetmek ve iyilikte yarışmak için fırsat sunduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Eser, “Kalbinizi açık tutun, zihninizi merakla besleyin. Öğretmenlerinizin rehberliği ve ailenizin desteğiyle büyük başarılara imza atacağınıza emin olun” dedi.

Kaynak: Sude Naz Gümüş