16 Ekim akşamı çıktıkları Onlar TV yayında gazeteci Şule Aydın ve gazeteci Murat Ağırel, kendilerine yönelik “motosikletli suç örgütleri azmettirilerek” bir saldırı düzenleneceğini açıkladılar. İki gazeteci de son dönemlerde yaptıkları çetelerle ilgili haberlerle gündeme geliyordu.
“Terörden çok sokak çeteleri konuşulacak”
Gazeteci Şule Aydın, çıktığı Onlar TV yayınında yaşanan gelişmeleri aktardı. Aydın, "Önümüzdeki yıllarda terörden daha çok konuşacağımız şey sokak çeteleri" diye konuştu.
Aldıkları saldırı tehditlerine ilişkin açıklamalarda bulunan gazeteci Aydın, bilgiyi kamuoyuna emanet etiklerini belirtti. Şule Aydın, "Bu meseleyi söyleyip söylememek konusunda ekip içi bir tartışmamız olmuştu. Ortak fikirde değildik, ben bunu açıklamama taraftarı olmuştum.
Çünkü benim annemin bir gece tedirgin yatması her şeyden daha önemli fakat bugün biz bir suç duyurusunda bulunduk, Murat ve ben... Bu bilgiyi, haberi size emanet etmek istiyoruz. Bir emanetimiz de savcılığa, biz bunu onlara emanet etmiş olduk” dedi.
Bundan sonrası savcılıkta
Çeteler tarafından tehdit edildiklerini belirten Şule Aydın, “Bundan sonra başımıza gelecek her şeyden de kimin sorumlu olduğunu da ortaya koymuş olduk. Bize gelen bir ihbar var; Murat’a ve bana yönelik motosikletli bir saldırının, hangi noktada gerçekleşeceğini de söyledikleri ve tetikçilerin tutulduğunu söyledikleri bir ihbar var. Biz bu ihbarı savcılıkla paylaştık. Şikayette bulunduk. Bundan sonrası onlara emanet" diye konuştu
Avukat Hüseyin Ergöz belgeleri paylaştı
İki gazetecinin avukatı Hüseyin Ergöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gazeteci Şule Aydın ve gazeteci Murat Ağırel’in suç duyurusu belgelerini kamuoyuna sundu. Ergöz, “Gazeteci Şule Aydın ve gazeteci Murat Ağırel’in kendilerine yönelik “motosikletli suç örgütleri azmettirilerek” bir saldırı düzenleneceği şeklinde gazeteci Timur Soykan’a bir ihbar geldiğini kamuoyuna duyurmuşlardır.
Bu konuda 16 Ekim 2025 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş, hem WhatsApp üzerinden mesaj gönderen yabancı ülke hattının sahibi hem de bu mesajlarda isimleri yazılı bazı kişiler hakkında soruşturma başlatılması talep edilmiştir.
Gazeteciler Şule Aydın ve Murat Ağırel ile Timur Soykan’ın can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla Mülki İdare Amirliği’ne müzekkere yazılarak gerekli önlemlerin alınması da Savcılıktan talep edilmiştir.
Kamuoyunun yakından takip ettiği gazetecilere yönelik bu tehditlerin ciddiye alınması, yakın zamanda gerçekleşen örneklerden de yola çıkarak telafisi mümkün olmayacak bir durumun önüne geçilmesi için etkili bir soruşturma süreci gerçekleştirilmesi beklentimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.