Yeşilhisar Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Cevizli Çarşı Projesinin temeli düzenlenen törenle birlikte atıldı. Yeşilhisar ilçesine yeni bir çarşı kazandırmayı hedefleyen bu projenin temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, ‘’ Bu sabah mesaimize Cevizli Çarşı projemizin temel atma programı ile başladık. Projemiz kapsamında toplam 40 dükkanı ilçemize kazandırmış olacağız. Rabbim yardımcımız olsun. Ardından kıymetli esnafımıza hayırlı işler temennisinde bulunduk. Metin Dedeoğlu kardeşimize de işyerindeki çay ikramı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yeşilhisar’a 40 adet yeni dükkan kazandırmayı amaçlayan bu proje gerçekleştiğinde hem ilçe esnafı hem de tüketici rahat edecek. Toplamda 40 dükkandan oluşacak Cevizli Çarşı’nın tamamlanmasıyla birlikte ilçe esnafına modern iş yerleri sağlanacak.

Projenin tamamlanmasının ardından hem esnafın hem de vatandaşların rahat bir alışveriş ortamına kavuşması bekleniyor. Ayrıca yeni açılacak iş yerlerinin ilçe ekonomisine canlılık getirmesi, istihdam olanaklarını artırması ve bölge ticaretine yeni bir ivme kazandırması hedefleniyor.
Vatandaşlar ise projenin başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, ilçeye kazandırılacak yeni çarşının hem görünüm hem de işlev açısından büyük bir eksikliği gidereceğini ifade etti.





