Yeniden Refah Partisi (YRP) Büyükşehir ve Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Vahap Ekinci, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Projesi'nin saha incelemesine katıldı. Ekinci, burada yaptığı açıklamada, son yağışlarda yaşanan sel ve taşkınlara dikkat çekti.

Kayseri zirveden ayrılmıyor! 6 yılda 1 milyar TL'lik yatırım Kayseri zirveden ayrılmıyor! 6 yılda 1 milyar TL'lik yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın daveti üzerine RES Projesi’nin tanıtımı ve saha incelemesine katılan YRP’li Vahap Ekinci, projeyi olumlu karşıladıklarını belirtti. Ancak basın toplantısı sırasında Başkan Büyükkılıç’ın yaptığı açıklamalarda, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdullah Turaç’ın eleştirilerine üstü kapalı şekilde yanıt verdiğini ifade etti.

“Bugün RES Projemizin tanıtımı için Başkan Büyükkılıç davet etti, sağ olsun geldik, gördük, çok da memnun kaldık. Böyle projeleri Yeniden Refah Partisi olarak her zaman destekleyeceğimizi söylemiştik,” diyen Ekinci, sözlerine şöyle devam etti:

“Basın toplantısı sırasında başkanımız bazı serzenişlerde bulundu. Tahmin ediyorum ki il başkanımızın ‘Kayseri yağmurla sınıfta kaldı’ sözlerine atıfta bulundu. Ancak meteorolojinin tahminleri ortadayken, bu uyarılara göre önceden önlem alınmalıydı. Ayrıca böyle toplantılarda siyasi partilerin de görüşleri alınmalı, mikrofon uzatılmalı"

'Projeyi destekliyoruz, ancak katılımcılık olmalı'

Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklediklerini vurgulayan Ekinci, yerel yönetimlerde katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışının önemine dikkat çekti. Özellikle çevre ve afet yönetimi konularında tüm siyasi partilerin görüşlerinin alınmasının, ortak aklın oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: 1HA