İstanbul’da 1993 yılında eğitimci Mehmet Zeki Eren tarafından kurulan ve sektörde yapay zekâ teknolojisini kullanarak müşteri taleplerine hızlı çözümler sunması ile ön plana çıkıyordu. Tanınan firmalardan biri olan Leras Tekstil, yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle konkordato talebinde bulundu.
Geçici mühlet verildi
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Leras Tekstil Kumaşçılık Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Metraj Kumaşçılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Üç kişilik komiser heyeti görevlendirildi
Mahkeme, konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşmayacağını değerlendirmek amacıyla, alacaklı sayısı ve alacak miktarını dikkate alarak üç kişilik konkordato komiser heyeti görevlendirdi. İcra ve İflas Kanunu’nun 294, 295, 296 ve 297. maddeleri gereği, geçici mühlet boyunca şirketler hakkında her türlü haciz, tedbir ve muhafaza işlemi durduruldu.
Çeklere konkordato şerhi
Kararda, şirketlerin konkordato talebinden önce düzenlediği çekler, geçici mühlet devam ettiği sürece bankaya ibraz edildiğinde üzerine “konkordato sürecindedir” şerhi düşüleceği açıklandı.
Duruşma tarihi belirlendi
Leras Tekstil’in Konkordato sürecinin devamında, duruşmanın 2 Ekim 2025 günü saat 11.28’de yapılmasına karar verildiği duyuruldu.