Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde ikamet eden Alıcı ailesi tüm fertlerini tekvando sporuna adamış durumda. Fatma ve Ahmet Alıcı çifti spora duydukları ilgiyi çocuklarına aşılayarak, çocuklarının Türkiye şampiyonluğuna adım atmasını sağladı. 4 yıl önce okudukları ilkokulda antrenörleri tarafından keşfedilen tekvandocu kardeşler, aldıkları madalyalarla yaşıtlarına örnek oluyor.
“Ya hep beraber ya hiç”
Kardeşler arasında tekvandoya ilk başlayan Hasan Alıcı, diğer kardeşlerine de örnek olarak onları antrenörleriyle tanıştırır.Hasan’ın madalyalarını ‘kıskandıklarını’ söyleyen kardeşleri, Hasan sayesinde tekvandoya başlar. Tekvando sporunun kardeşleriyle birlikte daha keyifli olduğunu belirten Hasan Alıcı, kardeşleri ringde dövüşürken, kendi maçından daha çok heyecanlandığını dile getiriyor. “Ya hep beraber ya hiç” sloganıyla bu yola çıktıklarını ifade eden Alıcı,tekvandoya nasıl başladıklarını şu sözlerle anlatıyor; “İlk etapta hocam, beni okulda keşfetti. Sonrasında tekvando sporu bana çok uzak geldi ama, kısa zamanda alıştım. İlk madalyamı aldıktan sonra kararım tamamen değişti. Kardeşleriminde benimle birlikte olması gerektiğini düşündüm. Bütün kardeşlerimi bir gün antrenmana getirdim. Onlarda bu sporu çok sevdi.Alıcı ailesinin tekvandoyla tanışması bu şekilde oldu”
“Hasan’a özendik kendimizi ringde bulduk”
Hasan’ın okulda keşfedilmesinin ardından, kardeşini kıskandığını söyleyen Muhammet Alıcı, gözünün hep Hasan’ın üzerinde olduğunu itiraf ediyor. Hasan’ın ilk aldığı madalyayı hiç unutmadığını belirten Alıcı, Hasan’a tekvandoyla ilgilenmek istediğinden bahseder.Devamında kendini antrenmanlar ve müsabakaların tam ortasında bulan Muhammet Alıcı’nın tekvando aşkı bu şekilde başlar.Sporla beraber zamanın çok çabuk geçtiğini söyleyen Muhammet yaşadıklarını şöyle ifade ediyor; “Hasan'ın madalya aldığı günü hiç unutmuyorum. O gün bende bu sporu yapmalıyım dedim. Zaman çabuk geçti; ardından kendimi diğer kardeşlerimle beraber ringde buldum”
“Tek hedefimiz olimpiyatta dalgalanan Türk Bayrağı”
Dört yıl içerisinde tüm kardeşlerinin de Türkiye şampiyonluğunda altın madalya kazandığını hatırlatan Sümeyra Alıcı, hedeflerinin devamlı birincilikte olduğunu, çıtalarını hiç düşürmediklerini, her zaman başarıya ulaşmak için çabaladıklarını vurguluyor. Sümeyra Alıcı, “ En büyük idealimiz, olimpiyat şampiyonasına katılabilmek. Erciyes’in zirvesinden Dünya’nın zirvesine ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak bizim için çok önemli. Ailecek hedefimiz Olimpiyat Şampiyonası’nda madalya almak. Ben ya da kardeşlerim fark etmez önemli olan alıcı ailesinin evine Olimpiyat madalyasının girmesi. Kimin aldığı önemli değil” ifadelerini kullanıyor.
Başarı antrenörden geliyor
Tekvandocu kardeşleri keşfettiği günü hiç unutmadığını söyleyen, Dünya Şampiyonu Tekvando Antrenörü Arzu Tan Sayan , “Bu çocuklara bakınca kendimi görüyorum. Bende ufak şampiyonluklarla başladım. Şimdi dünya şampiyonu bir antrenörüm. O gün bu çocuklarda bir cevher olduğunu anlamıştım. Seçerken hiç tereddüt etmedim. Hasan ‘ı kolundan tuttuğum gibi antrenmana soktum. Sonrasında diğer kardeşlerini de getirdi. Ben onlara ‘3+1 kardeşler’ diyorum.”şeklinde konuşuyor.
“Evde 4 kilo madalya var”
Çocuklarının spora duyduğu ilgiden çok memnun olduğunu söyleyen tekvandocu kardeşlerin annesi Fatma Alıcı, çocuklarına tüp bebek yöntemiyle sahip olduğunu belirterek, ” Çocuklarımı 14 yıl bekledim, 14. Yılımda kucağıma aldım. 14 yaşında da ringlere bıraktım” diyor. Minik sporcuların kazandıkları madalyalara, evde yer bulamadığını söyleyen anne Alıcı,konuşmasını “ Evde 4 yılda 4 kilo madalya birikti ”diyerek tamamlıyor.
“Elimizden geleni ardımıza koymayacağız”
Kayseri’den bu şekilde minik tekvandocuların güzel başarılara imza atmasının Spor İl Müdürlüğü açısından çok önemli olduğu söyleyen Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, “ Bu çocuklar için elimizden geleni ardımıza koymayız. Müdürlüğümüzün tüm imkanlarını ayaklarına serdik” diyor.