KAYSERİ HABER- Kayseri’de altın haftaya hızlı ve hareketli başladı, Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği tarafından kuyumcu ekranlarına yansıyan güncel fiyatlar, yatırımcıların ve vatandaşların dikkatini çekti. Televizyon ekranında paylaşılan rakamlar, özellikle çeyrek ve gram altındaki yükselişle birlikte “altın daha fazla artacak mı?” sorusunu yeniden dillere düşürdü!

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği'ne göre 22 ayar, 14 ayar, gram altın ve ziynet altınlarında dikkat çeken artışlar yaşanırken, dolar ve Euro kurlarındaki yükseliş de altın fiyatlarını yukarı çekti. Kayseri’de kuyumcu vitrinlerinde yaşanan bu hareketlilik, hem yatırımcıyı hem de düğün hazırlığı yapan vatandaşları endişelendirdi.

Kayseri kuyumcuları: altın son fiyatlar!

09 Ocak 2026 tarihli verilere göre Kayseri’de altın fiyatları şu şekilde şekillendi:

22 ayar altın satış fiyatı 6.120 TL, 14 ayar altın ise 4.020 TL seviyesinde yer aldı. Gram altın (24 ayar has) 6.470 TL satış fiyatıyla dikkat çekerken, çeyrek altın 10.450 TL, yarım altın 20.900 TL, tam altın ise 41.800 TL seviyesinden satıldı.

Kayseri’de alkole zam geldi
Kayseri’de alkole zam geldi
İçeriği Görüntüle

Ata ve Reşat lira fiyatları da yukarı yönlü hareket ederken, 5’li Ata altın 223.050 TL ile ekranlarda yer aldı.

Uzmanlara göre bu yükselişte döviz kurlarındaki artış ve küresel piyasalardaki belirsizlik önemli rol oynuyor.

ALTTIN 9 OCAK KAYSERİ

Yatırımcı tedirgin, vatandaş altın alsın mı satsın mı?

Kayseri’de altın fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş, yatırımcıyı “almalı mı, beklemeli mi?” ikilemine sürükledi. Kuyumcular, son günlerde altına olan alımın arttığını ancak vatandaşın daha da dikkatli hareket ettiğini belirtiyor. Özellikle gram ve çeyrek altın, küçük yatırımcının ilk tercihi olmaya devam ediyor.

Kısa vadede dalgalanmanın sürebileceğini, altının güvenli liman özelliği nedeniyle talep görmeye devam edeceği ifade ediliyor. Kayseri’de altın piyasasının önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği merakla yatırımcıları tarafından takip ediliyor

İslam Memiş’ten kara senaryo geldi: “Sevinenler Bir Günde Üzüldü”

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş piyasalarına ilişkin yaptığı son açıklamalarla yatırımcıları uyardı. YouTube kanalında konuşan İslam Memiş, piyasalarda yaşanan ani hareketlerin tesadüf olmadığını belirterek, özellikle kısa vadeli kazanç peşinde koşanların ciddi risk altında olduğunu söyledi.

“Dün kazançla sevinenler bugün karalar bağladı” diyen İslam Memiş, 2026 yılı için net bir ifade kullandı ve bu yılın açık şekilde yine “manipülasyon yılı” olduğunu vurguladı. İslam Memiş’e göre fiyatlar bilinçli olarak hızlı şekilde yukarı ve aşağı çekiliyor, bu da küçük yatırımcıyı paniğe sürüklüyor.

“Fiyata Değil, Elinizdeki Altına Bakın”

İslam Memiş, yatırımcılara çok net bir mesaj verdi:

“Fiyat takibi yapmayın, miktara odaklanın. Altın kaç lira olmuş diye değil, elinizde kaç gram altın var ona bakın.”

Memiş’e göre sürekli fiyat izlemek yatırımcıyı yanlış karar almaya itiyor. Özellikle ani yükselişlerde alım yapanların, sert düşüşlerde büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirten Memiş, sabırlı olanların ise uzun vadede kazançlı çıktığını söyledi.

Açıklamalarında dikkat çeken bir diğer başlık ise fiziki varlıklar oldu. İslam Memiş, yaklaşık beş yıldır aynı uyarıyı yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

'BEŞ YILDIR AYNI UYARI'

“Beş yıldır söylüyorum; fiziki varlıklara sahip olan son nesiliz. 2030’dan sonra kâğıt para ve fiziki varlıkların kullanımı büyük ölçüde bitecek.”

Bu nedenle altın ve gümüş gibi fiziki varlıkların uzun vadede çok daha önemli hale geleceğini savunan Memiş, özellikle küçük yatırımcının panik satışlarından uzak durması gerektiğini ifade etti.

İslam Memiş’in bu açıklamaları, son günlerde altın ve gümüşte yaşanan sert dalgalanmaların ardından yatırımcılar arasında geniş yankı uyandırdı. Piyasaların önümüzdeki dönemde de dalgalı seyrini sürdürebileceği belirtilirken, uzmanlar temkinli ve uzun vadeli hareket edilmesi gerektiği konusunda hemfikir.

Kaynak: Sude Naz Gümüş