Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim giderlerini karşılamak ve sosyal açıdan desteklemek amacıyla sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş, kasım ayına yönelik toplam 1 milyar 469 milyon lira tutarındaki SED ödemesinin ailelerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Çocukların desteklenmesi hedefleniyor
Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlerde aile odaklı yaklaşımı benimsediklerini belirterek, SED programının çocukların ailelerinin yanında güvenli bir sosyal çevrede büyümesini amaçladığını ifade etti. Çocukların eğitimini desteklemek, sosyal katılımlarını artırmak ve aile bütünlüğünü korumak için bu programın önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gitmedi, yerine AK Partili Elitaş'ı Kıbrıs'a gönderdi! İşte sebebi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gitmedi, yerine AK Partili Elitaş'ı Kıbrıs'a gönderdi! İşte sebebi
İçeriği Görüntüle

Aile odaklı sosyal hizmet modeli güçlendiriliyor
Göktaş, çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi için aile şefkati ve sıcaklığının en önemli unsur olduğunu vurguladı. Bakanlık olarak ailelerin ihtiyaçlarına göre şekillenen sosyal hizmet modelleriyle çocuklara her alanda destek sağladıklarını söyledi.

SED ödemeleri ile çocuklara çok yönlü destek
SED kapsamında yalnızca ekonomik destek sağlanmadığını belirten Bakan Göktaş, çocuklara yönelik sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinliklerin de hayata geçirildiğini anlattı. Bu uygulamalar sayesinde çocukların psiko-sosyal açıdan güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kasım ayı ödemelerinin hesaplara yatırılmasıyla birlikte aileler, çocuklarının eğitim ve sosyal yaşam giderleri için önemli bir katkı elde etmiş oldu. Bakanlık, SED programı ile hem aile bütünlüğünü korumaya hem de çocukların daha güçlü bir gelecek için desteklenmesine devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA