Planlı üretim ve suyun önemiyle ilgili Kayseri'deki Sarıoğlan Barajı'nı örnek veren Bakan Yumaklı, "Sarıoğlan Barajı yağışların yetersiz olmasından dolayı yeterli doluluk oranına ulaşamıyor.
Bu sulama amaçlı kullandığımız bir baraj.Bölgedeki üreticilerin de şeker pancarı dolayısıyla burada bir susuzluk sebebiyle endişelenmelerine sebep olmuş.
Ancak bizim İl Müdürlüğü'müz, bir mikro havza oluşturması fikrini gündeme getirmişler. Büyükşehir belediyemizle beraber bir proje başlatmışlar. %100 hibeli nohut tohumu 10 bin dekar araziye ekilmek üzere dağıtılmış.Hem suya göre tarım yapılmış hem de farklı bir ürünün ortaya konulması gerçekleşmiş.

Bu sene %15 doluluktan dolayı yine Sarıoğlan Barajı'nda sulama imkanı olmayabilir.Bunlar yakından takip ediyoruz.
Bakanlığımızın, tarımsal arazilerin boş kalmamasıyla ilgili bir TAKE projesi var. Bununla ilgili de çiftçilerimize yine %50 hibeli suyu az tüketen nohut, aspir ve yeşil mercimek tohumlarını da 
Bakanlık olarak dağıtacağız.Böylece bu bölgede üretimin artması ve devam etmesi için  arazilerimizin boş kalmaması için gerekli gayreti göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tarımbakanısektörpaydaşları

4 Milyarlık Sulama Projesi

47 bin 800 dekarlık tarım arazisi suya kavuşacak diyen Bakan Yumaklı, "4 milyar TL tutarında 17 sulama projemizi Kayseri'ye hızlı bir şekilde kazandırmak için çalışıyoruz.
Bu yatırımlar kapsamında Kayseri Merkez Develi ve Yeşil ilçelerindeki toplam 47 bin 800 yüz dekarlık arazinin sulama suyuna kavuşması için gayret sarf ediyoruz.
Bu kapsamda 122 kilometre uzaklıktaki Gümüşören Barajı'ndan sulama suyu temini için 1 milyar 140 milyon liraya mal olacak Develi Ovası Sol Sahil Sulamaları ikmali üçüncü kısım projesinde 
geçen ay gerçekleştirdik.Kayseri'ye hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Tarımbakanısektörpaydaşları2 (1)

3 YIlda 950 Milyon Liralık Destek

Sözlerinin devamında Bakan Yumaklı, "Take projesi 3 yılda yaklaşık 950 milyon lira tutarında 1240 bir projeye destek sağlamıştık. 
Bu yıl içinde  Kayseri'ye 520 milyon liralık bir kaynak tahsis ettik. Bu ödeneği vereceğimiz TAKE projelerimiz yaklaşık 1.7 milyon dekarlık arazide uygulanacak.

Hayvanlar İçin Tahsis Edilen Küpe Bedeli 

Veteriner hekimlere de müjdeyi veren Tarım ve Orman Bakanı, "Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz bilir onlar uygulanan aşı ve küpe bedellerini hiç de tasvip edilmeyen bir uygulamayla yapıyorlardı. 
Bunlarla alakalı artık böyle bir para alışverişi olmayacak. Kendilerine olan desteklerinin içerisinden bunlar tahsil edilmiş olacak. 
Dolayısıyla hem  arkadaşlarımızın o illere veya o bölgelere gidip aşılama yapmasını da  bu şekilde takip etmiş olacağız. 
Bu da veteriner hekimlerimize hayırlı olsun. Bundan sonraki dönemde de bizler marka oluşturabilecek ne varsa, 
özellikle tarımsal sanayi konusunda Kayseri'ye bütün desteğimizi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Tarımbakanısektörpaydaşları3

Muhabir: Ali Yalçıntaş