Başkan Yalçın, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin, Anadolu’nun kapılarını Türklere açtığını belirterek, bu kutlu mücadelenin her daim hatırlanması gerektiğini ifade etti. Ağustos ayının “Zaferler Ayı” olarak tarihteki önemine değinen Yalçın, bu ay içerisinde kazanılan büyük zaferleri tek tek hatırlattı.

Yalçın mesajında şu ifadelere yer verdi:

Küsler için fırsat günü: 25 Ağustos’un anlamı şaşırtıyor!
Küsler için fırsat günü: 25 Ağustos’un anlamı şaşırtıyor!
İçeriği Görüntüle

“Ağustos, ‘Zaferler Ayı’ olarak bilinir. Bu ay içerisinde başta Malazgirt Zaferi olmak üzere, Otlukbeli Zaferi, Çaldıran Zaferi, Mercidabık Zaferi, Belgrad’ın Fethi, Mohaç Zaferi, Kıbrıs’ın Fethi ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi yer alır. Bu topraklardaki mücadelemiz, Sultan Alparslan'ın Anadolu’yu fethi ile başladı, nice zaferler yaşandı ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırıldı. Bu vesile ile bize Anadolu’nun kapılarını açan şanlı komutan Alparslan ve askerlerini bir kez daha gururla, rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Başkan Yalçın, Türk milletinin geçmişte kazandığı zaferlerin geleceğe ışık tuttuğunu vurgulayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ayrıca, tarihin öğrettiği kahramanlıkların genç nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Mesajının sonunda ise tüm vatandaşları 25-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan “Malazgirt’ten Dumlupınar’a Zafer Haftası” etkinliklerine davet eden Yalçın, bu kutlu günlerin coşkuyla yaşanması gerektiğini belirtti.

954 yıl önce kazanılan Malazgirt Zaferi’nin, sadece bir askeri başarı değil aynı zamanda bir milletin kaderini değiştiren tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Yalçın, bu vesileyle şehitleri ve gazileri minnetle andı.

Kaynak: Kurum Bülteni