HACI BOYDAK MAHKEMEDE NE DEMİŞTİ?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yargılanan Boydak kardeşlerden Hacı Boydak savunmasında birçok kuruma hayır yaptıkları için yargılandıklarını belirterek, "İlim Yayma, Erciyes Feneri, Deniz Feneri, Kızılay gibi derneklere, vakıflara da yardım yaptım. Yarın bir gün bunlar da örgüt çıkabilir" şeklinde savunma yapmıştı.

İLİM YAYMA CEMİYETİ KAYSERİ ŞUBESİ'NDEN AÇIKLAMA

Hacı Boydak'ın bu sözlerin ardından İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi'nden, yapılan açıklamada "Şehrimiz de FETÖ davasında yargılanan BOYDAK'lar ifadelerinde İlim Yayma Cemiyetine de yardım yaptıklarını söylemişler. İlim Yayma Cemiyeti şubesi olarak Boydak'lardan yardım kabul edilmemiştir. Önceki duyurumuzun arkasında olduğumuzu ve İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi olarak Boydaklar'dan ayni veya nakdi yardım kabul etmediğimizi tekraren beyan ederiz. Hiçbir kişi veya kurumun İlim Yayma Cemiyeti'ni koltuk değneği olarak kullanmasını kabul edemeyiz." ifadelerine yer verildi. 

"HACI BOYDAK BELGESİZ KONUŞMAZ"

İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak
İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak
İçeriği Görüntüle

Bu açıklamaya da KAYSO eski Başkanı, Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, sosyal medyadan cevap vererek, "Oğuz Memiş; Ailemin ilim yayma cemiyeti bağışlarımız için konuşmuş.Doğru bilgileri ilim yayma genel merkezinden alıp beyanını düzeltmelidir. Şunu anlamıyor Oğuz Kardeş. Hacı Boydak belgesiz konuşmaz. Zaten mahkemeye sunuldu tüm dokümanlar. İnsanlara iftira atmak yakışıyor mu sana?" dedi.

BOYDAKLAR DİYARBAKIR VE BURSA İLİM YAYMA CEMİYETİ'NE YARDIM YAPMIŞ

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi yardım almadığını söylerken, yaptığımız araştırmalar neticesinde, görüşlerini aldığımız İlim Yayma Bursa Şube Başkanı Zeki Alemdar "Boydak'lar bizden TURGEV'e geçen yurdun çekyat, yatak, halı ihtiyaçlarını karşıladılar" dedi. İlim Yayma Diyarbakır Şube Başkanı Ali Karakaş'tan da "Boydaklar erkek ve kız yurdumuzun baza, yatak, yorgan, yastık, halı ihtiyaçlarını karşıladılar" diye açıklama geldi.