Sivas’ta camide yaşanan hırsızlık olayı kısa sürede gün yüzüne çıktı. Sivas’ta camiden hırsızlık yapan şüpheli, polis ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, şehirde büyük bir tepki topladı. Bu da yapılmaz dendi..
Edinilen bilgilere göre olay, 22 Aralık Pazartesi günü Sivas il merkezinde bulunan bir camide meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, caminin camından içeri girerek kasada bulunan 40 bin lirayı çaldı. Sabah saatlerinde camiye gelen görevlilerin durumu fark etmesi üzerine olay polise bildirildi.
Cami Hırsızı Kameralardan Tespit Edildi:
İhbarın ardından Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cami hırsızlığıyla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlattı. Güvenlik kameraları ve çevrede yapılan araştırmalar sonucunda, camiden para çalan şüphelinin kameralar sayesinde N.B. olduğu tespit edildi.
Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan zanlı, çaldığı paralarla birlikte gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan N.B., camiden hırsızlık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cami Hırsızlığı Sivas’ı Ayağa Kaldırmıştı!
Sivas’ta camide hırsızlık olayının aydınlatılması vatandaşların içini rahatlattı. . Yetkililer, Sivas cami hırsızlığı gibi olaylara karşı camilerde güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti. Polis ekipleri ise benzer olayların yaşanmaması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.




