Denizli'nin Buldan ilçesindeki orman yangınına CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, çalı çırpı ile müdahale etti. Başkan Orpak, alevlerin arasında kalırken büyük bir felaketten döndü.

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Hasanbeyler Mahallesi'nde dün öğleden sonra başlayan orman yangını, kısa sürede büyüyerek büyük bir felakete yol açma noktasına geldi. Saat 14.51'de başlayan yangına, olay yerine hızla gelen ekipler tarafından müdahale edildi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, 5 helikopter, 4 arazöz, 1 su ikmal aracı, 5 ilk müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 44 personelle alevlere müdahale etti. Ayrıca, Denizli Büyükşehir İtfaiyesi, Buldan Belediyesi, AFAD ve gönüllü kuruluşlardan da destek alındı.

Kayseri’de geri sayım başladı! HES kablo satışında dikkat çeken detay
Kayseri’de geri sayım başladı! HES kablo satışında dikkat çeken detay
İçeriği Görüntüle

Chp’li Başkan Yangının Ortasında Kaldı Çalı Çırpıyla Söndürmeye Çalıştı (2)

CHP’li Başkan felaketin eşiğinden döndü

Yangının başladığı anlarda bölgede olan CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, ekiplere yardım etmek için hemen yangının olduğu bölgeye yöneldi. Alevler hızla büyürken, Orpak elindeki çalı çırpıyla müdahale etmeye çalıştı. Su kaynaklarının tükenmesi üzerine Orpak, çalılarla yangına müdahale etmek zorunda kaldı. Yangının ilerlemesiyle birlikte Başkan Orpak, alevlerin ortasında kaldı.

Chp’li Başkan Yangının Ortasında Kaldı Çalı Çırpıyla Söndürmeye Çalıştı (3)

Alevlerin arasında kalıyordu

Yangın sırasında yaşadığı korku dolu anları anlatan Başkan Orpak, "Sosyal tesislerin durumunu kontrol etmek için Hasanbeyler’e gidiyorduk. Bir anda dumanı gördük ve hemen ormanlık alana ilerledik. Yangın bir anda büyüdü ve neredeyse alevlerin arasında kalıyorduk. İlk andan itibaren oradaydım ve yangına müdahale edenlerden biriydim. Köylülerimiz hemen yardıma koştu ve büyük bir çaba sarf ettiler" dedi. Başkan, su bitince elindeki çalı ile müdahale etmekten başka çare bulamadığını ifade etti. Yangın, yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından tamamen kontrol altına alındı. Yangında 2 hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi