Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, bu kez eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'i hedef aldı. Zeybek’e zehir zemberek sözler sarf eden Saral, "Bu beyni sulanmış şahsa bir akıl hastanesinde tedavi olmasını salık veririm" dedi.
Zeybek: ‘Cumhuriyetten önce Türk'tük ama Türk olduğumuzu bilmiyorduk’
Oktay Saral’ın alıntıladığı Namık Kemal Zeybek'in Cumhuriyet'i ve Mustafa Kemal Atatürk konuşması şöyle; "Türk'tük ama Türk olduğumuzu bilmiyorduk. Atatürk bize Türk olduğumuzu öğretti ve yeniden bir ulus yarattı. Ne mutlu Türküm diyene dediği zaman 10. Yıl Nutkunda tüm Türkiye onun sesine ses verdi. Atatürk bu sözüyle kökeni ne olursa olsun bu yurdun insanlarını Türklük bilincinde birleştirdi” dedi.
Zeybek: ‘Cumhuriyet kadınların bayramıdır’
Cumhuriyet'i ve Mustafa Kemal Atatürk konuşmasını gerçekleştiren Zeybek, "Burada kızlarımızı görüyorum pırıl pırıl... Hiç akıllarına gelir mi acaba? Cumhuriyetten önce her erkek dört kadın alabilirdi. Boş ol dediği anda kadın boş olurdu. Bu gerçekti. Cumhuriyetten önce bir erkek dört kadın yetmezse istediği kadar cariye alırdı.
Cariye pazarı İstanbul'da Üsküdar'daydı gidip orada para verip cariye alırlardı. Cariyeyle birlikte olmak içinse nikâhı ve rızası gerekmezdi. Bu kadınların bayramıdır. Ülkede kadınlar ve erkekler eşittir. Şu anlamda eşittir, bizim evde ben ne dersem o olur, ne diyeceğime de hanım karar verir. Böylece eşit olunur " diye konuştu.
Saral: Cahil müptezel, fasulye sırığında, beyni sulanmış...
Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'in söz konusu videosunu alıntılayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, "Medeniyetine, tarihine ve kültürüne bilinçsizce saldıran bu cahil müptezel, kendini fasulye sırığından zannediyor. Namık Kemal Zeybek denen bu beyni sulanmış şahsa bir akıl hastanesinde tedavi olmasını salık veririm" şeklinde sert tepki gösterdi.
Sosyal medya kullanıcılarından Saral’a tepki
Oktay Saral’ın paylaşımının altında yorum yazan sosyal medya kullanıcıları Saral’ın sert sözlerini eleştirdi.
Kullanıcılar, “Tam olarak neresini beğenmedin konuşmanın Okan? Bir örnekle açıklar mısın? Tek yanlışını görmedim ben” , “Bu konuşmanın hangi bölümü rahatsız etti ki sizi acaba beyefendi” , “Ne mutlu Türk’üm diyen lafından mı rahatsız oldunuz? Normaldir.” , “Doğru diyor neden şaşırdınız?” şeklinde yorumlarda bulundular.







