Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hem kadınların seçme ve seçilme hakkının 91. yılına dikkat çeken hem de yerel yönetimler ve yolsuzluk operasyonlarına değinen Erdoğan, gündeme damga vuracak mesajlar verdi.
Kadınlar Avrupa’dan önce seçme-seçilme hakkına kavuştu
Erdoğan, Türk kadınlarının 1930 ve 1934 yıllarında elde ettiği siyasi hakların önemine vurgu yaparak şunları söyledi: Ülkemizdeki kadınlar Avrupa’daki hemcinslerinden çok daha önce seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Bu haklar Gazi Mustafa Kemal’in vefatından sonra gelenler tarafından çeşitli kısıtlamalarla aşındırılmıştır.
Kadınların başörtüsü yasağı, ikna odaları, eğitim ve çalışma hayatındaki ayrımcılıklar gibi süreçlerde büyük bedeller ödediğini söyleyen Erdoğan, “Okullarda yürütülen cadı avını nasıl unutabiliriz?” ifadelerini kullandı.
Türkiye kadın haklarında altın çağını AK Parti döneminde yaşadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti döneminde kadınların kamudan siyasete kadar birçok alanda güçlendiğini belirterek rakamlarla konuştu:
Kadınların iş gücüne katılım oranı %27,9’dan %35,7’ye çıktı. Meclisteki kadın milletvekili sayısı 24’ten 119’a yükseldi. Kadın muhtar sayısı 117’den 2.001’e çıktı. Kadın büyükelçi sayısı 14’ten 80’e ulaştı.
Erdoğan, “Mahkeme kapılarında nöbet tutan muhalefete rağmen tüm bu başarıları elde ettik” dedi.
Yerel yönetimler ve yolsuzluk mesajı: “Milletin malını çarçur edene izin vermeyiz”
2019 yerel seçimlerinden sonra el değiştiren birçok belediyede hizmet kalitesinin düştüğünü belirten Erdoğan, özellikle:
Yolsuzluk, rüşvet, kamu malının talan edilmesi, ahlak dışı skandallar gibi sorunların arttığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelere yönelik operasyonlara gönderme yaparak şu net mesajı verdi:
“Hizmet etmek isteyeni destekleriz. Ama milletin malını yağmalayanın karşısında oluruz. Hiçbir ayrım yapmadan şehrine hizmet edenin yanında, şehrini yağmalayanın ise karşısında duracağız.”





