6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’nin en önemli gündemi sağlam binalar olurken, vatandaşlar da daha az hasar ile atlatmanın yollarını düşünüyor. Türkiye’nin neredeyse her yerinde deprem tehlikesi devam ederken Naci Görür’den açıklama geldi.

Deprem dirençli kentler

Şehirlerin deprem dirençli hale gelmesi gerektiğini savunan Naci Görür, sosyal medya hesabından neler yapılması gerektiğini sıraladı. Liste halinde açıklayan Naci Görür, “Kenti depreme belediye hazırlar. Hükümet ve halk yardımcı olur. Belediye kendi içinde organize olarak, aşağıdaki kent bileşenleri konularında işleri yürütecek koordinatörler seçer: Yönetim koordinatörü, halk koordinatörü, altyapı koordinatörü, yapı stoku koordinatörü, ekosistem ve çevre koordinatörü ve ekonomi koordinatörü. Belediye Başkanı işin başı ve genel koordinatördür” dedi.

Deprem (2)-1

Şehirlerdeki depremin gelebileceği yerlerin konumunun ve özelliğinin belirlenmesi gerektiğini açıklayan Görür, “Kentinizdeki tehlikenin (depremin) konumunu, özelliğini, uzunluğunu, kollarını, derinliğini, deprem kapasitesini, tekerrür periyodunu, vb. belirleyin” ifadelerini kullandı.

Kent bileşenleri hakkında konuşan Naci Görür, çalışmaların da yapılması gerektiğini belirterek, “Kentinizin “mikro bölgeleme” çalışmasını yaptırın. Belirlenen depreme karşı kent bileşenlerinin nasıl hasarlar alacağını belirleyin” diye konuştu.

Kayseri’de iş insanları ve siyasetçileri buluşturan toplantı dikkat çekti!
Kayseri’de iş insanları ve siyasetçileri buluşturan toplantı dikkat çekti!
İçeriği Görüntüle

Deprem (1)-1

Bu kapsamda sürekli hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Görür sözlerini şu şekilde sonlandırdı;
“Daha sonra bu bileşenleri deprem gelmeden önce hasara karşı dirençli hale getirin. Depremin ne zaman olacağını düşünmeyin. Ne zaman olursa insanımız ölecektir. Ha sen, ha ben. Siz daima hazır olun. Cenge hazır olmak için devamlı güçlü ordu gerekir. Anadolu’nun lafıyla ‘Sen eşeğini sağlam kazığa bağla’da. Sevgiyle.

Kaynak: Fatma Elmas