Diyarbakır’da bugün öğle saatlerinde vatandaşları tedirgin eden bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, sarsıntı 26 Ekim 2025 tarihinde saat 14:49:34’te kaydedildi. Depremin merkez üssü Diyarbakır’ın Hani ilçesi olarak belirlendi.

AFAD verilerine göre depremin büyüklüğü 4.0 (Mw) olarak ölçülürken, 13.15 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi. Deprem çevre ilçelerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk ya da can kaybı bildirilmedi.

Uzmanlar, bölgede son dönemlerde meydana gelen küçük ve orta ölçekli depremlerin, bölgenin aktif fay hatları üzerinde bulunmasından kaynaklandığını belirtiyor. Vatandaşlar ise sosyal medyada sarsıntının kısa ama net şekilde hissedildiğini paylaştı.

Tarihi buluşma için yeni tarih: PKK’nın çekilme kararıyla ilgili yol haritası konuşulacak
Tarihi buluşma için yeni tarih: PKK’nın çekilme kararıyla ilgili yol haritası konuşulacak
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, herhangi bir artçı sarsıntı durumuna karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

AFAD’tan Alınan Bilgilere Göre:

Büyüklük: 4.0 (Mw)

Yer: Hani (Diyarbakır)

Tarih: 2025-10-26

Saat: 14:49:34 TSI

Enlem: 38.55083 N

Boylam: 40.3825 E

Derinlik: 13.15 km

Kaynak: Haber Merkezi