İsrail ile İran arasında yaşanan gerilim küresel piyasalarda etkisini göstermeye devam ediyor. Altında yaşanan yükseliş yatırımcıları korkuturken diğer yandan dolar ve euro da haftaya yükseliş ile başladı.

Bugün kendisinin yatırım için tercih edeceği materyalleri açıklayan Memiş, "Bugün için benim paramla ucuz olanlar; Gümüş, Borsa, Dolar. Pahalı olanlar; Altın, Petrol, Euro" dedi. Doların bir yatırım aracı olmadığını sık sık vatandaşlara hatırlatan İslam Memiş, ticaret yapanların da ya borcu olanların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini savundu. Yaşanan gerilimin ardından uyaran İslam Memiş, Ekonomi tarafında, Kafkaslarda barış görüşmelerinin iptali, ticaret savaşlarının yeniden başlaması, Petrol fiyatlarında kalıcı yükseliş ve yüksek enflasyon, küresel ekonomilerde belirsizliğin risk oluşturabileceğini ifade etti.

Yaşanan gerilim ortamında yatırımcıların nasıl hareket etmeleri gerektiğini belirten İslam Memiş, “Piyasalarda yaşanan sert dalgalanma ile yatırımcıların psikolojilerini iyi yönetmesi gerekiyor. Savaş ortamında yatırımcıların kesinlikle soğukkanlılığını koruması gerekli. Panik alım satımı kesinlikle yapmaması, her duyduğuna ve gördüğüne inanmaması lazım. Mevcut durumunu koruyan bir yatırımcı az hasar ile kendini koruyabilir. Söz konusu savaş olunca en güvenli liman altın oluyor ve en fazla talep edilen konumuna geliyor. Özellikle kripto para piyasasından çıkan yatırımcılar altına yöneliyor” dedi.

Kayseri'de güncel döviz kurları;

Dolar
Alış: 39,3713
Satış: 39,3766

Bakan Şimşek açıkladı! İşte 12 aylık enflasyon beklentisi
Bakan Şimşek açıkladı! İşte 12 aylık enflasyon beklentisi
İçeriği Görüntüle

Euro
Alış: 45,5800
Satış: 45,6190

İngiliz Sterlini
Alış: 53,4523
Satış: 53,5184

Not: Burada yer alan bilgiler yatırım amaçlı değildir.

Kaynak: Haber Merkezi