Kadareniz’de Kıyısı Bulunan Ülkelerle İşbirliği ve Ticareti Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu KEİB Temsilcisi İlter Sağırsoy, iki hafta önce Kırım ve Rusya’ya yapılan ziyaretler hakkında bilgi vermek ve derneğin yeni yönetimiyle bir nezaket ziyaretinde bulunmak üzere Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.
Başkan İlter Sağırsoy’un beraberinde Genel Sekreter Yavuz Budak, Genel Başkan Yardımcıları Metin Çidem, Mehmet Sönmez , Mustafa Çidem’in de hazır bulunduğu ziyarette, Vali Orhan Düzgün’e Kırım hakkında son gelişmeler hakkında bilgi verildi. Sağırsoy, Kırım ‘ın 20 yıl süreyle serbest bölge ilan edilmesinin ve gümrük duvarlarının neredeyse sıfıra kadar indirilmesi gibi pek çok uluslar arası ticareti teşvik edici adımların atıldığını belirterek, “ Rusya, Kırım’a 12,5 milyar Euro hibe destek verdi. Bunun da en az 4 milyar eurosunu Türkiye kullanacak. Bundan pay almak için bölge işadamları ve yatırımcılarının bir an önce Kırım ve Rusya konusunda adım atmaları gerekir. Biz de bunun için öncü olarak bölgeye gidip araştırmalarımızı yaptık ve son derece olumlu izlenimlerle döndük. Şimdi yeni heyetlerle tekrar tekrar gidiyoruz. “ dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti hatırlatarak, “ bu kabil yeni fırsatlar ve yeni ufuklar için adım atılması, bunun için ekonomik örgütlenmelere gidilmesi çok güzel ve hayırlı işler. Bu nedenle sizleri kutluyorum. Bizler de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyorum” dedi. [Kurumsal]