KEYİF TWİTLERİ KIZDIRDI
İşçiler Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Memduh Boydak’ın ; 19 Ocak’ta Amerika’dan“ ekibimizle LasVegas’tayız” ve 31 Ocak’ta da “ annemle Umre’deyiz” şeklinde attığı twitlerin üzerine, bir de önceki gün ” Bank Asya da bir miktar param var, hiçbir endişem yok. Ülkemde bir bankanın zora düşmemesi için yarın da imkanlarımla destek olacağım” diye twitler atınca fabrikadaki işçiler sokaklara döküldü.
ONLARI BİZ BOYDAK YAPTIK.
Holding çalışanları işçileri temsilen konuşan ve adını vermek istemeyen bir işçi “deniyor ki efendim Boydak’lar binlerce kişiye ekmek veriyormuş. Babasının hayrına mı veriyor emeğimizi ve alın terimizi sonuna kadar veriyoruz biz de. 20 yıl önce kim bilirdi bunları ama şimdi Türkiye tanıyor. Onları BOYDAK yapan bizim gibi çalışan binlerce işçinin emeği ve alınteridir. Olaya burdan bakın.” dedi.
6 YILDA 50 TL ZAM ALDIK
Boydak Holding işçileri kendilerine yüzde 3 zam teklif edilmesinin ardından, patronlarının başka bankalara destek olacağı açıklamalarının bardağı taşıran damla gibi olduğu ifade edilirken, “bize 6 yılda 50 tl zam verenler, kendi işlerine gelince gözlerini kırpmadan koskoca bankaya yardımcı olacaklarını söyleyebilirler. İnsan biraz da bizi düşünür. Ayıptır onlar bize ekmek vermiyor aslında biz onlara ekmek veriyoruz, gerçek bakış açısı bu.” denildi.
MEMDUH BOYDAK NE DİYOR ?
Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, işçilere yanlış ve yanlı bilgilerin aktarıldığını söyleyerek, “ bizde isteriz yüzde 30 zam vermeyi ama fabrikalarımız teker teker batar. Kaldı ki görüşmelerimiz sürüyor yüzde 9.7 gibi bir zam ortalaması söz konusu olan, yüzde 3 falan değil. Yanlış bilgiler.” dedi.