CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Eymir Gölü’nde düzenlenen 102’nci Yıl Koşusu’na katıldı. Özel, koşunun ardından hem tüzük değişikliğiyle ilan edilen kuruluş haftasını hatırlattı hem de siyasi gündeme dair esprili açıklamalar yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 102’nci yılı dolayısıyla Ankara Eymir Gölü’nde düzenlenen koşuya katıldı. Etkinlik, CHP’nin kuruluş haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.
Özel’den sembolik birlik mesajı
Koşunun ardından açıklama yapan Özel, geçtiğimiz yıl yapılan tüzük değişikliğiyle 4-9 Eylül tarihleri arasının “kuruluş haftası” olarak ilan edildiğini hatırlattı. Bu hafta boyunca bilimsel, kültürel, sanatsal ve siyasi birçok etkinlik düzenlediklerini dile getiren Özel, “Yarışı öndeki birkaç arkadaşla el ele bitirdik. Ancak bugün koşuyu tamamlayan herkes birincidir” ifadelerini kullandı.
“Öbür koşuyu da tamamlarız”
Basın mensuplarının 21 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultaya ilişkin sorusuna da esprili bir dille yanıt veren Özel, “Bugün maraton günü, siz yine engelli koşuya getirdiniz. Kadıköy maratonunu 59 dakikada bitirmiştik. Burada 56 dakikada tamamladık. Öbür koşuyu da nasılsa tamamlarız” dedi.
Erdoğan’a koşu daveti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik sözleri hatırlatılınca Özel, “Keşke bugün buraya gelseydi. 10 kilometre olmasa da 100 metreyi birlikte koşalım. Uzaktan nasıl görünüyor, yakından nasıl görünüyor bir görsün” ifadelerini kullandı.