Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama ve beraberindeki heyet, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Türkiye’nin hayat boyu öğrenme alanındaki çalışmalarına yönelik kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. Görüşmede, Genel Müdür Cengiz Mete, Türkiye’de uygulanan uzaktan eğitim modellerinden açık öğretim süreçlerine, yaygın eğitim politikalarından dijital eğitim altyapılarına kadar birçok başlıkta detaylı bilgi aktardı.

ORAN Kayseri’de yeni destek projelerini başlattı
ORAN Kayseri’de yeni destek projelerini başlattı
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin uzaktan eğitim ve yaygın eğitim yapıları ilgi gördü

Heyet üyeleri, Türkiye’nin özellikle dijital öğrenme ortamlarında yürüttüğü geniş kapsamlı uygulamaları yakından takip ettiklerini belirterek, bu modellerin Endonezya için örnek teşkil ettiğini ifade etti. Türkiye’nin pandemi sonrası dönemde güçlenen uzaktan eğitim kapasitesi, hayat boyu öğrenmede erişilebilirliği artıran uygulamalar ve yaygın eğitim merkezlerinin işleyişi heyetin en çok merak ettiği konular arasında yer aldı.

“Türkiye’nin tecrübesinden yararlanmak istiyoruz”

Büyükelçi Achmad Rizal Purnama, Türkiye’nin OECD göstergelerinde eğitimin niteliği ve yaygın eğitim alanındaki güçlü konumunun dikkatle izledikleri bir başarı olduğunu söyledi. Purnama, özellikle yetişkinlerin eğitime katılımını destekleyen uygulamalar, toplumda hayat boyu öğrenme kültürünü güçlendiren projeler ve dijital öğrenme imkanlarının Endonezya için örnek bir model olduğunu vurguladı.

Purnama, bu alandaki tecrübelerden istifade etmek ve karşılıklı iş birliği geliştirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye ile eğitim alanında daha fazla ortak çalışma yürütmek istediklerini dile getirdi. Türkiye’nin eğitimde dönüşüm sağlayan uygulamalarının bölgesel ve küresel anlamda dikkat çektiğini ifade eden Purnama, iki ülke arasında bilgi paylaşımının daha da artmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi