Kayseri’nin popüler kış turizmi merkezi Erciyes Kayak Merkezi'nde, Hisarcık kapı pistinde telesiyej kazası yaşandı. Kayak yapmak için telesiyeje binen bir vatandaş, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı telesiyej koltuğundan kayarak asılı kaldı. Durumu fark eden diğer kayakçılar hemen yardım çağırdı, ancak vatandaş bir süre daha telesiyejde asılı kaldı.
Uzun bir süre yardım bekleyen kayak sever, dayanamayarak karla kaplı zemine kendini bıraktı. Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri hemen müdahale etti ve yaralı vatandaşa ilk yardım uygulandı. Düşme sonucu yaralanan kayakçının sağlık durumunun iyi olduğu ve ciddi bir tehlikenin bulunmadığı bildirildi.
Erciyes Kayak Merkezi yetkilileri, kazanın ardından güvenlik önlemlerini gözden geçireceklerini ve telesiyejlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladılar. Olayın ardından kayak severlerin daha dikkatli olmaları ve telesiyej kullanırken güvenlik kurallarına riayet etmeleri gerektiği belirtildi.





