Kayseri Haber/ 2026 yılında Kayseri’de buğday ve arpa üretimi yapacak çiftçileri sevindiren haber Kayseri İl Tarım Orman Müdürlüğü’nden geldi. Kayseri İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2026 yılında destek oranlarının yüzde 27 oranında artırıldığı belirtildi.
Buğday ve Arpa Üreticilerini Sevindiren Haber
Kayseri Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 2026 yılı için buğday ve arpa üreticilerine yönelik destekleme tutarlarında önemli bir artış yapıldı. Geçtiğimiz yıl dekar başına toplamda 807 TL olarak uygulanan destek miktarı, 2026 yılında yüzde 27 oranında artırılarak 1079 TL seviyesine çıkarıldı.
Yeni Dönemde Yüzde 27 Artış Yaşandı
Yeni dönemde temel destek ve planlı üretim desteği kalemlerinin her biri 403 TL’ye yükseltilirken; 122 TL olan üretimi geliştirme desteği 174 TL, 55 TL olan organomineral gübre desteğinin ise 99 TL olacağı açıklandı. Kayserili üreticilerin üretim maliyetlerinin düşürülmesini amaçlayan destekler, "Üreticilerimize hayırlı bereketli olsun" mesajıyla duyuruldu.
Yem Bitkileri Üretimine Destek Ödemeleri De Artış Kapsamında Yer Alıyor
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2026 yılı bitkisel üretim desteklemeleri kapsamında yem bitkileri üretimine sağlanan katkılarda da destek oranları artırıldı. Yonca, korunga, silajlık mısır ve sorgum otu gibi ürünleri kapsayan bu grupta, dekara toplam destek tutarı yüzde 27 oranında artırılarak 831 TL’den 1091 TL seviyesine yükseltildi. Yeni düzenleme ile birlikte 2026 yılında üreticilere temel destek ve planlı üretim desteği kalemlerinde 403 TL, üretimi geliştirme desteğinde 186 TL ve organomineral gübre desteğinde ise 99 TL destek verileceği açıklandı.
2025 yılında dekara toplam 637 TL olan destek tutarı, 2026 yılında 843 TL'ye çıkarıldığı açıklandı. Kayseri İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2026 yılında temel destek 310 TL planlı üretim desteği 310 TL, üretimi geliştirme desteği 124 TL, organomineral gübre desteğinin 99 TL olduğu belirtildi.
Kayseri’de Bitkisel Üretimin Sürdürebilir Olması Hedefleniyor
Kayseri'de çiftçilere tarımsal ürün üretim maliyetlerini azaltmak, amacıyla devlet tarafından destekleme ödemeleri sağlanıyor. Bu destek ile tohum, gübre, ilaç, sulama ve işçilik gibi giderlerin maliyetine destek olarak üretimin teşvik edilmesini ve çiftçilerin gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca bitkisel üretim ve kaliteyi artıracak uygulamalara yapılan destekler, KAyseri'de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin güçlenmesini sağlıyor.




