Bir dönem milli takımın da formasını giyen Yusuf Atay 27 Ekim’de gözaltına alınmıştı. Atay, 3 gün süren emniyet ve savcılık sorgu süreci sonrası 30 Ekim’de tutuklanmıştı.

Sözcü’nün haberine göre eski futbolcu Yusuf Atay hakkında yürütülen soruşturma kısa süre içerisinde tamamlandı ve Atay, 4 Kasım tarihinde terör örgütü IŞİD kapsamında ‘silahlı terör örgütüne üye’ olmakla suçlandı

İddianamenin temel dayanağı sosyal medya paylaşımları oldu

İddianamenin temel dayanağı Atay’ın X paylaşımları ile kendi rızası ile şifresini verdiği cep telefonundaki bazı silah görselleri ve videolar oldu.

'11 Eylül’deki kanlı saldırıya destek çıktı

Emniyet ifadesinde El Kaide’yi terör örgütü olarak kabul ettiğini iddia eden Atay’ın adı geçen örgütün üstlendiği ABD’deki 11 Eylül saldırılarına ilişkin bir haberi "Görüntüye bak.. Sanat eseri" ifadeleri ile alıntıladığı görüldü.

ABD tarihinin en ölümcül terör saldırısında 2 bin 977 kişi hayatını kaybetmişti. Atay’ın cep telefonunda İsrail Büyükelçiliğini aratma gerekçesini ise Gazze ile ilgili düzenlenen protestolara katılmak için adresi öğrenme amaçlı yaptığını belirtti.

"Soykırıma tepki göstermek istedi"

Müvekkilinin herhangi bir örgüte üye olmadığını herhangi bir hiyerarşik ilişkinin de tespit edilmediğine vurgu yapan Atay’ın avukatı ise şunları söyledi:

-İddia makamı bir yanılgı içerisindedir. İlk yanılgı noktası Yusuf'un bu yaşadığı dönemin, dünyada yaşanan bir soykırım döneminde olduğunun görülmemesidir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Özvatan’ın yollarını yeniliyor : 5 bin ton asfalt döküldü
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Özvatan’ın yollarını yeniliyor : 5 bin ton asfalt döküldü
İçeriği Görüntüle

-Dünya, İsrail'in Filistin'e, Filistinli sivillere kadın ve çocuklar yönelik soykırımı sadece izlemiştir. İnsanlar bu mezalime karşı insan olma, müslüman olma kimliği ile tepkiler göstermek istemişlerdir

Halk TV'de yer alan habere göre Atay’ın avukatı 20 bini çocuk toplam 70 bin Filistinlinin katledildiği bilgisine de yer verdi.

Milli takım formasını da giydi

Yusuf Atay için "Müvekkil milli bir futbolcu, ülkemizi bir çok ulusal ve uluslararası futbol müsabakalarında temsil etmiş" denilen savunma dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

-Dosyadaki 16 Ekim 2025 tarihli araştırma tutanağında adı geçen şahsın 1. derece akraba eş anne baba çocuk ve kardeşlerin terör arşiv kaydı bulunmadığı tespit edilmiştir. Yedi göbekte böyle bir dosya yoktur.

-Üçüncü yanılgı noktası, kendi telefonunu şifrelerini verdiği telefondan çıkan paylaşımların terör örgütü üyesi olarak gösterilme çabasıdır"

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması geçen 25 Kasım'da görüldü.

Kaynak: Haber Merkezi