Ankara Özel yetkili Cumhuriyet savcısı CEMİL TUĞTEKİN; Ankara Emniyet Müdürü ORHAN ÖZDEMİR, Özel kalemi Emniyet Müdürü ÖMER ZEREN ve Kayserispor 2. Başkanı TÜRKER HOROZ’a yönelik operasyon kararı vermişti. Kayseri KOM şube yaptığı operasyonda Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayserispor2. Başkanı Türker Horoz ve 44 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon sonrası Özdemir ve Türker Horoz tutuklanarak ceza evine gönderildi. Orhan Özdemir 3 ay tutuklu kaldıktan sonra, yapılan operasyonun FETÖ kumpası olduğu belgelerle ortaya çıktı.


İşte bu operasyonu yürüten dönemin KOM Müdürü Ahmet Acar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Emniyet Genel müdürlüğü Personel Dairesi Başkanı görevine getirildi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Süleyman Soylunun ekibini temizlemek amacıyla düğmeye basarak ilk olarak Emniyet Genel müdürünü değiştirdi. Salı günü yayınladığı atama kararnamesinde ise EGM Personel dairesi Başkanı Ogün Vural’ı görevden alarak yerine Ahmet Acar’ı getirdi.

ÖZDEMİR VE HOROZ KARDEŞLERE OPERASYON NASIL YAPILDI?

İŞTE FETÖ OPERASYONUNDAN DETAYLAR!

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’ in talimatı ile Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Mayıs 2010 sabahı 34 ayrı adrese eşzamanlı baskın yaptı.  Kayserispor Başkanvekili ve Par Grup Yönetim Kurulu Başkanı Türker Horoz'un da aralarında bulunduğu 44 kişiyi gözaltına aldı. Savcı Tuğtekin,19 Haziran'da Özdemir’in ifadesini almış ve Özdemir sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmıştı. Yapılan itiraz üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, hastanede yatan Özdemir hakkında tutuklama kararı vermişti.

Yapılan operasyonun FETÖ kumpası olduğu belgeleri ile ortaya çıkınca 3 ay ceza evinde kalan Emniyet Müdürü Orhan Özdemir serbest bırakıldı ve kendisine operasyon yapan KOM şubenin daire başkanlığına getirildi.

KUMPASCI FETÖ HAKİM VE SAVCILARINA OPERASYON

FETÖ kumpas operasyonu belgelerle tespit edilince, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve o dönem özel kalem müdürü olan Emniyet Müdürü Ömer Zeren'i görevinden uzaklaştırmak için 2010 yılında kumpas kuran FETÖ'cü hakim ve savcılara dava açıldı.

Savcılık, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ile dönemin özel yetkili savcıları Cemil Tuğtekin ve Mustafa Bilgili'nin de aralarında olduğu 11 FETÖ'cü hakim-savcı hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, FETÖ'nün 2010 yılında Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'i ve Özel Kalem Müdürü Ömer Zeren'i görevden uzaklaştırmak amacıyla komplo kurduğu belirtildi.

İddianameye göre, FETÖ ekibinin Kayseri merkezli yürüttüğü ihale yolsuzluğu soruşturmasıyla Orhan Özdemir ve Ömer Zeren tasfiye edilmek istendi. Ömer Zeren tarafından Orhan Özdemir'in bazı emniyet ihalelerindeki yolsuzluklarda parmağı olduğunu gösteren "özel ileti" başlıklı belge düzenlendiği iddia edildi. Ancak belgenin sahte olduğu ortaya çıktı.

İddianamede, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen, dönemin savcıları Cemil Tuğtekin, Mustafa Bilgili, Yıldırım Bayyurt, eski hakimler Süleyman İnce, Dündar Örsdemir, Muhammet Alabaş, Gürcan Acar, Ali Ertan, Abdulkadir Çakır, Dursun Ali Gündoğdu şüpheli olarak yer aldı. Görüşen ve Tuğtekin'in FETÖ yöneticileri, diğer şüphelilerin de bu terör örgütünün üyeleri olduğu kaydedildi.

FETÖ'CÜ SAVCI VE HAKİMLERE 88 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Şüphelilerin Görevi kötüye kullanma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, haksız arama, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi suçlarından cezalandırılmaları istendi. Tuğtekin'in tüm bu suçlardan 31 yıl 3 aydan 88 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Görüşen'in ise 12,5 yıldan 22 yıla kadar hapsi istendi. Diğer şüpheliler için de ağır hapis cezaları talep edilirken, Bilgili'nin bu davada sadece "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörüldü. FETÖ'cü hakim ve savcıların yargılanması Ankara Batı Ağır Ceza Mahkemesinde yapılıyor.

 

EMNİYET MÜDÜRÜ ORHAN ÖZDEMİR’E YAPILAN KUMPASI, İTİRAF ETTİLER

Sabah gazetesinin ulaştığı belgede, Muş Emniyet Müdürü iken16 Şubat'ta görevden alınan Muharrem Durmaz, Orhan Özdemir'e nasıl kumpas kurduğunu kendi ağzından anlatıyor.
“Özdemir'i cezaevine göndermek için, Paralel yapı odasına sahte evrak düzenlemiş, böcek koydu”

17 Aralık operasyonu ve 25 Aralık girişiminden sonra merkeze alınan Muharrem Durmaz'ın ıslak imzasını taşıyan bu belgeyi, özel polis kuryesi Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin'e götürmüş. Belgedeki imzanın Muharrem Durmaz'a ait olduğu, tarafından hazırlanan bilirkişi raporuyla ispatlanmış. Belgede, Orhan Özdemir'e kurulan kumpas şu cümlelerle anlatılıyor: "Değerli savcım Cemil Tuğtekin… Geçen hafta hâkim arkadaş aradı, bir araya geldiğimizde (Ankara) İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'le ilgili evrak üretilmesi için bazı stratejiler üzerinde tartışmıştık. Bununla ilgili İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki yetkili personelimizle ve dairemizdeki mesai arkadaşlarımla aşağıda açıklayacağım planı uygun görürseniz icraata geçiyoruz. Farklı görüşünüz olursa kurye olarak gönderdiğim arkadaşla not alarak bana iletebilirsiniz. Telefon görüşmesi yapmayalım. Görüşmelerinizi malum benzin istasyonunun kafeteryasında yapalım."

Savcı Cemil Tuğtekin, Orhan Özdemir'i Kayseri'de sürdürülen soruşturmaya dâhil eden savcı.

Durmaz mektubunda, Özdemir aleyhine tanıklık yapma planını şöyle ifşa ediyor: "Kayseri'ye donanımlı bir ekip gönderdim. Orada bağlantı kuracağımız bir isim verirseniz Orhan Özdemir'le ilgili aleyhte tanıklık yapabilecek şahısları tespit edip rapor haline getirmeyi düşünüyoruz. Daha sonra bu raporu bir ihbar mektubuyla devletin her kademesine gönderme düşüncemiz var. Orhan Özdemir'le ilgili daire mutemetlerimizle görüştük. Orhan Özdemir'in mal beyanı, soruşturma dosyaları aldığı cezalar gibi doneleri toplatıyorum. İhbar mektubumuzda bunlarda ayrıntılı bahsedip eklerine belgede koyup ihbarın inandırıcı olmasının sağlamak istiyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi olayı ile ilgili illerin istihbarat şube müdürlerine baskı yapıp Orhan Özdemir hakkında aleyhte ifade vermeye ikna ettik. Konu gündeme geldiğinde plan kusursuz işleyecektir" diyerek yine itiraf ediyor.

Orhan Özdemir'in odasına böcek yerleştirildiği dönemde Ankara İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan isim ise, 1999'daki 'Fethullahçı polisler raporu'nu hazırlayan ancak daha sonra paralel yapıya yakın olduğu öne sürülen Şırnak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven itirafında ise şunları söylüyor"Emniyet müdürünün özel kalemindeki arkadaşımızın makam odasına gerekli faydalı böceklerimizi yerleştirdik. Emniyet müdürünün nefesini takip ediyoruz. Bu kayıtları yeri geldiğinde internet servis etmeyi planlıyoruz. Can Kahraman konusu tamam. Yalnız sizin bu konuda daha aktif olmanız lazım. Biz de bu işten bir şey çıkmayacağını biliyoruz ama adamı bezdirip Ankara'dan göndermemiz lazım. Haziran sonuna kadar görevden aldıramazsak kabak bizim başımıza patlayacak. Her ihtimale karşı tutuklama sorun olmasın diye özel yetkili konuştuğumuz hâkim ve savcıların röntgenini çektik. Hasan Şatır'ın büyük bir açığını bulduk sözümüzden çıkmaz. Savcım planı sessizce uygulayalım. Baskı gelirse topu yukarıya atarız”