Tayland'da düzenlenen Dünya Voleybol Şampiyonası'nda etkili bir performans gösteren A Milli Kadın Voleybol takımımız turnuvanın çeyrek finalinde yarın TSİ 16.30'da Huamark Spor Salonu'nda ABD ile karşı karşıya gelecek. Filenin Sultanları, ABD'yi elemesi halinde Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez yarı finale yükselecek.
Set vermeden geliyoruz
A Milli takımımız gösterdiği üstün performansla Tayland'da düzenlenen Dünya Voleybol Şampiyonası'na damga vuruyor. Son olarak son dünya şampiyonu Slovenya ile karşı karşıya gelen takımımız maçı set vermeden 3-0 kazandı ve bu turnuva özelinde ‘set vermeme’ serisini sürdürdü.
Türkiye - ABD eşleşmesinin galibi, yarı finalde Hollanda - Japonya maçının galibiyle karşılaşacak.
A Milliler; Kanada, İspanya ve Bulgaristan ile yer aldığı E Grubu'nu yenilgisiz, lider olarak tamamladı. Ay-yıldızlılar son 16 turunda da Slovenya'yı mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. D Grubu'nda Slovenya, Arjantin ve Çekya ile oynayan ABD, bütün maçlarını kazandı ve lider oldu. ABD, son 16 turunda ise Kanada'yı yenerek çeyrek finale çıktı.