Aksaray’da, intihar eden polis memurunun cenazesi sonrası konvoyda bulunan araçlara yapılan saldırıda 4 kişi yaralandı. Olay, Aksaray-Adana kara yolunda meydana geldi.

Polis Cenazesine Saldiri (1)Edinilen bilgilere göre, Kırşehir’de beylik tabancasıyla yaşamına son veren polis memuru Ahmet Derin’in cenazesi, defnedilmek üzere Aksaray’ın Hamidiye Mahallesi’ndeki mezarlığa getirildi. Defin işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 15 araçlık konvoy, şehir merkezine dönüş yolunda saldırıya uğradı.

İddiaya göre, 4 ayrı araçtan inen saldırganlar, sopa ve taşlarla konvoydaki araçlara ve merhum polisin yakınlarına saldırdı. Olay sırasında yumrukların da havada uçuştuğu anlar, çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Polis Cenazesine Saldiri (5)Saldırıya tanık olan diğer sürücüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan 4 kişi ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis memuru beylik tabancasıyla canına kıydı
Polis memuru beylik tabancasıyla canına kıydı
İçeriği Görüntüle

Saldırının ardından şüpheliler araçlarına binerek şehir merkezine doğru kaçtı. Polis ekipleri, olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatırken, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma sürüyor.

Aksaray’da şarampole devrilen traktörün sürücüsü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
Aksaray’da şarampole devrilen traktörün sürücüsü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Polis Cenazesine Saldiri (6)O anlara ait görüntülerde, konvoy araçlarının çevresinde yaşanan arbede ve saldırganların vatandaşları darbettiği anlar net bir şekilde görülüyor. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA