Doğuştan duyma engelli yüzücü Mehmet Çeper (19), Japonya'nın Tokyo kentinde düzenlenecek olan 2025 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılmak için çalışmalarını sürdürüyor. Biyonik kulak (koklear implant cihazı) ile duyan genç yüzücü, 14 yıldır profesyonel olarak yüzme sporu yapıyor.

İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatı İçin Barajı Geçti

Çeper, Para Yüzme Milli Takım Seçme Yarışlarını başarıyla geçtikten sonra Tokyo’daki yarışmalara katılmak için hazırlanıyor. Baraj yarışlarını başarılı bir şekilde geçerek, İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan Çeper, hedefinin derece elde ederek Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu ifade etti. Mehmet Çeper, “Kayseri’deki yarışmaları geçtikten sonra vize yarışlarına katıldım. Milli takım seçmelerine girmeye hak kazandım. 5 barajı geçerek Tokyo yarışları için çağırıldım. Şimdi Tokyo için hazırlanıyorum. Hedefim, bayrağımızı dalgalandırmak” dedi.

Kayserili sporcuların büyük başarısı! 7 madalya ile döndüler
Kayserili sporcuların büyük başarısı! 7 madalya ile döndüler
İçeriği Görüntüle

Antrenör Aykaç: Mehmet, Başarıyla Ülkemizi Temsil Edecek

Yüzme antrenörü Haydar Aykaç, Çeper’in Tokyo’daki yarışlarda Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil edeceğini belirtti. Aykaç, “Mehmet ile birçok yarışmaya katıldık. İlk başta İstanbul, Gaziantep ve Giresun’daki vize yarışlarını geçtik. Milli takıma davet edildik ve başarılı bir kamp süreci geçirdik. Şimdi ikinci kampımızı yapacağız ve sonrasında Tokyo’ya gideceğiz. Mehmet, bayrağımızı göklere çektirecek” dedi. Antrenör Aykaç, ailelere ve velilere çağrıda bulunarak, “Bu tür çocuklar evde kapalı kalıyor, biz onlara ulaşamıyoruz. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm özel çocukları tesislerimize davet ediyoruz. Velilerin duyarlı olması gerekiyor. Sporla bu çocuklar güçleniyor ve başarılı oluyor” ifadelerini kullandı.

2025 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları, 15-26 Kasım 2025 tarihlerinde Japonya'nın Tokyo kentinde düzenlenecek.

Kaynak: 1HA