Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. Uzman Moriwaki, bir deprem ülkesi olan Türkiye'deki riskli bölgelere değindi. Özellikle Doğu Anadolu Fay Hattı'na dikkat çeken Moriwaki, deprem bekleyen iller için uyarılarda bulundu.

Japon Uzmandan Kritik Uyarı! Depremi Bekleyen İlleri Açıkladı!-1

Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından birçok uzmandan kritik uyarılar gelmeye başladı. Deprem bilimciler, depremden en çok etkilenebilecek illeri öne çıkarmaya başladı. Türkiye'deki deprem riski yüksek illerden bahseden uzmanlardan biri de Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki oldu.

Moriwaki, depremle ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu.

Kayseri’nin Adana’ya Bağlanması Kararı Siyasi Mi? Neler Değişecek? Kayseri’nin Adana’ya Bağlanması Kararı Siyasi Mi? Neler Değişecek?

Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana'yı Uyardı

Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'na dikkat çekerek Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana'yı uyardı. Doğu Anadolu Fay Hattı'nın bu illere uzandığını ifade ederken aynı zamanda Kıbrıs içinde deprem uyarısı yaptı.

Kıbrıs İçin 7 Büyüklüğünde Deprem işaret Etti

Kıbrıs için 7 büyüklüğünde deprem işaret eden Moriwaki, Türkiye'de deprem riskinin farklı bölgelere göre değişiklik gösterdiğini belirtti.

Marmara İçin Risklerin Olduğuna Değindi

Bingöl-Karlıova, Muş ve Bitlis'i ikinci bölge, Ege tarafını üçüncü bölge ve Marmara Bölgesi'ni dördüncü bölge olarak sınıflandırdı. Marmara da fay hattının kırılmasıyla büyük depremlerin yaşanabileceğine dikkat çeken uzman aynı zamanda Marmara Bölgesi'nde 1999 yılında meydana gelen deprem sonrası da risklerin oluştuğunu dile getirdi.

Kıbrıs'ın Tehlikeli Bölgelerden Biri

Kıbrıs'ta da ciddi bir deprem riski olduğunun altını çizen Japon uzman, fay hattı noktasında tehlikeli bölgelerden biri olduğunu aktardı ve denizde bir deprem meydana gelmesi durumunda Kıbrıs'ın zeminden kaynaklı olarak etkilenebileceğini söyledi.

2000 Öncesi Binalar Daha Riskli

Moriwaki, inşası 2000 öncesine dayanan binaların daha fazla risk altında olduğunu vurgularken aynı zamanda ev alırken veya kiralarken dikkat edilmesi gerekenleri aktardı.

Kaynak: Haber Merkezi