Yeşilhisar ilçesinde 9 farklı ülkeye ihraç edilen kurutmalık domateslerin hasadında bugün sona gelindi. Yeşilhisar’da domates üreticiliği yapan Yusuf Demirel, sezonun son kırımlarını yaptıklarını ve domatesleri kurutmaya bıraktıklarını ifade etti. Demirel, “Sergilerimizi topladıktan sonra gelecek sezon için hazırlıklarımıza başlayacağız. Başta İtalya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ettiğimiz kurutmalık domateslerimiz oldukça popüler” dedi.

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde 9 farklı ülkeye ihraç edilen kurutmalık domateslerin hasadında sona gelindi. Sezonun son kırımlarını yaptıklarını belirterek ürünleri kurutmaya bıraktıklarını söyleyen ve İlçede uzun yıllardır kurutmalık domates üretimi ve ihracatı yapan domates üreticisi Yusuf Demirel,

“Sergilerimizi topladıktan sonra gelecek sezon için hazırlıklarımıza başlayacağız. Başta İtalya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ettiğimiz kurutmalık domateslerimiz oldukça popüler. Bunun en büyük sebebi ise Erciyes’in gece ve gündüz sıcaklık farkının ürünün lezzetini ve kalitesini artırmasıdır. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli yıllar diliyorum.” İfadelerini kullandı

Yeşilhisar pancar ve çekirdek üretiminde zirvede
Yeşilhisar pancar ve çekirdek üretiminde zirvede
İçeriği Görüntüle

Yeşilhisar’da her yıl tonlarca domates kurutularak hem yurt içi piyasaya hem de Avrupa ülkelerine gönderiliyor.

Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesinin iklimi ve verimli toprakları sayesinde üretilen domatesler, bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Kaynak: 1HA