Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Olağanüstü Genel Kurul toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Genel Kurul’da önemli kararlar alınırken, özellikle eski yönetimle ilgili verilen ibra kararı dikkat çekti.

kayseri osb

Yurt dışına satılan şirketler için korkutan uyarı! Uzmanı Kayseri'den açıkladı Yurt dışına satılan şirketler için korkutan uyarı! Uzmanı Kayseri'den açıkladı

Toplantıya Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Başkan Vekili Murat Yibur, Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Çetinçağlar ve Selim Narin, Denetim Kurulu Üyeleri Mustafa Gengeç ve Mehmet Yusuf Sarıalp’in yanı sıra sanayiciler ve il protokolü katıldı.

Kayseri osb
Divan başkanlığına Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu seçilirken, divan üyeleri olarak Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi görev aldı.

Kayseri OSB

Nursaçan Yönetimi İbra Edilmedi

Genel Kurul’un en dikkat çeken gelişmesi, Tahir Nursaçan başkanlığındaki eski OSB yönetiminin mali açıdan ibra edilmemesi oldu. Katılımcıların oylarıyla alınan bu kararla, Nursaçan yönetimi hakkında hukuki sürecin başlatılmasının önü açılmış oldu. Bu durum, bölgede uzun süredir devam eden yönetim tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan yetkililer, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda adımlar atılacağını belirtti. Kararın, Kayseri OSB’nin kurumsal yapısının güçlenmesi açısından önemli bir dönüm noktası olduğu ifade edildi.

Kaynak: 1HA