Kayseri Haber / Kayseri Pınarbaşı ilçesinde Kent Lokantası’nda Ramazan ayı boyunca her gün ücretsiz iftar yemeği verileceği açıklandı. Belediye Başkanı Deniz Yağan’ın duyurduğu uygulama kapsamında öğle yemekleri verilmeyecek, vatandaşlara iftar ikramı yapılacak.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayına yönelik anlamlı bir sosyal destek uygulaması hayata geçirildi. Pınarbaşı Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, ilçede hizmet veren Kent Lokantası’nda Ramazan ayı boyunca her gün ücretsiz iftar yemeği verileceği açıklandı. Uygulamanın, özellikle dar gelirli vatandaşlara destek olmayı ve Ramazan ayının paylaşma ruhunu güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi.

Kayseri Pınarbaşı’nda Ücretsiz Iftar Uygulaması (2)

Ramazan boyunca öğle servisi yapılmayacak

Belediye tarafından yayımlanan bilgilendirme afişinde, Ramazan ayı süresince Kent Lokantası’nda öğle yemeklerinin verilmeyeceği, bunun yerine her gün ücretsiz iftar organizasyonu yapılacağı ifade edildi. Yetkililer, vatandaşların iftar saatlerinde lokantadan ücretsiz şekilde faydalanabileceğini duyurdu. Bu uygulama ile birlikte ilçede sosyal dayanışmanın artırılması hedefleniyor.

Kayseri'nin iki ilçesinde okullar tatil edildi!
Kayseri'nin iki ilçesinde okullar tatil edildi!
İçeriği Görüntüle

Kayseri Pınarbaşı’nda Ücretsiz Iftar Uygulaması (4)

21 Şubat Cumartesi menüsü açıklandı

Pınarbaşı Kent Lokantası’nda verilecek ücretsiz iftar programın 21 Şubat Cumartesi günü için menü bilgisi de paylaşıldı. Açıklamaya göre 21 Şubat 2026 Cumartesi günü vatandaşlara tarhana çorbası, nohut yemeği, bulgur pilavı ve hoşaf ikram edilecek. Menülerin Ramazan boyunca gün gün değişeceği ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre planlanacağı öğrenildi.

Kayseri Pınarbaşı’nda Ücretsiz Iftar Uygulaması (1)

Başkan Deniz Yağan’dan dayanışma mesajı

Pınarbaşı Belediye Başkanı Deniz Yağan, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurgulayarak, belediye olarak vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Yağan, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşların Ramazan ayını daha rahat geçirebilmesi için bu uygulamanın başlatıldığını kaydetti.

Kayseri Pınarbaşı’nda Ücretsiz Iftar Uygulaması (3)

Sosyal belediyecilik vurgusu

Kayseri’de son yıllarda yaygınlaşan Kent Lokantası uygulamaları, özellikle ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlar için önemli bir destek noktası haline geldi. Pınarbaşı Belediyesi’nin ücretsiz iftar uygulamasının da Ramazan ayı boyunca yoğun ilgi görmesi bekleniyor. İlçe sakinleri ise belediyenin bu adımının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek dayanışma ortamının güçleneceğini dile getirdi.

Pınarbaşı Kent Lokantası’nda Ramazan boyunca her gün ücretsiz iftar verilmesi planlanırken, uygulamanın Ramazan ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Belediye yetkilileri, tüm vatandaşları iftar programına davet etti.

Kaynak: Döndü Nur Demir