Kayseri Haber / Adli Tıp Kurumu girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hayri Çelik, olayla ilgili olarak “Bizim uyuşturucu ile alakamız yok” ifadelerini kullandı. Öte yandan, polise ateş ettiği iddia edilen Ahmet Şimşek ise gazetecilerin “Neden polise ateş ettiniz?” sorusuna herhangi bir yanıt vermedi.
Kayseri’de düzenlenen organize suç operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerle ilgili yeni gelişme yaşandı. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Operasyon sırasında bir özel harekât polisinin yaralandı.

Kayseri’nin tanınmış isimleri gözaltına alınmıştı
Edinilen bilgilere göre Kayseri’de sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda aralarında Hayri Çelik, Mustafa Demir, Güntaç Kurt, Ahmet Şimşek, Bayram Şimşek ve Koray Önal gibi isimlerin bulunduğu kişiler gözaltına alınmıştı. Operasyon sırasında Ahmet Şimşek’in ateş açması sonucu bir polis memuru bacağından yaralanmıştı.

Polis yaralandı, 9 kişi gözaltına alındı
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince organize suç örgütünün deşifresine yönelik yürütülen çalışma kapsamında düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin ateş açması sonucu 1 özel harekât polisi yaralanırken toplam 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Organize Suçlar’dan şafak baskını
Edinilen bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince il sınırları içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen organize suç örgütlerinin deşifre edilmesine yönelik teknik ve fiziki takip çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaların ardından şüphelilerin tespit edilen adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyona 20 ekip 210 personel katıldı
20 ekip, 210 personel ve özel harekât polislerinin katılımıyla düzenlenen operasyonlar neticesinde 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda 1 kilo 0,92 gram yasaklı madde, 112 adet uyarıcı hap, 4 adet tabanca, 1 adet tüfek, 3 bin 282 adet fişek ile çeşitli miktarlarda çek ve senet ele geçirildi.

Öte yandan şüpheli şahıslardan birinin adresinde gerçekleştirilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu bir özel harekât komiseri ayağından yaralanmıştı. Yaralanan polisin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve hastanedeki tedavisinin tamamlandığı öğrenildi.

Şüpheliler adliyeye sevk edildi
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından saat 13.00'da Kayseri Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü, burada sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi. Şüphelilerin savcılık işlemlerinin ardından saat 14.00'da hâkim karşısına çıkarılması bekleniyor.



