Kayseri Şehir Hastanesi'nde tahlil için alınan organ örneklerinin hatalı solisyonlar nedeniyle bozulduğu haberlerine ilişkin 15 numunede artefakt tespit edildiği ancak hiçbir şekilde hastaların mağdur edilmediği belirtildi.

Kayseri Şehir3

Ne oldu?

Deniz Postası Haber sitesinin gündeme taşıdığı haberde Kayseri Şehir hastanesinde Tahlil için alınan organ numuneleri, Hatalı solüsyonlar nedeni ile Bozulduğu ve çok sayıda hastanın mağdur edildiği belirtilmişti. Kayseri Şehir hastanesi Patoloji bölümünde 400 ila 1000 arasında numunede bozulma olduğuna dair tutanak düzenlenmişti.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan olayı doğrulamış, numune kaplarının Tıbbi ilaç kurumuna incelenmek üzere gönderildiğini ve Şehir hastanesi başhekimliğinin idari soruşturma başlattığını belirtmişti.

Kayseri Şehir Hastanesinde skandal; Bakın Hastaların Organlarına Ne oldu? Kayseri Şehir Hastanesinde skandal; Bakın Hastaların Organlarına Ne oldu?

Siyasi tepkiler büyüdü

Haber Gündem olunca, Cumhuriyet Halk Partisi Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr Zeliha Aksaz Şahbaz Kayseri şehir hastanesinde “YDA Group tarafından işletilen Kayseri Şehir Hastanesinde alt taşeron ATM’nin temin ettiği bozuk formaldehit solüsyonu nedeniyle yüzlerce biyopsi materyalinin bozulduğu iddiası var. Sağlıkta özelleştirme ve taşeronun acı sonuçları…” demişti. Daha sonra Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz ikinci paylaşımında konuyu anlatmıştı. 

Chp-1

İYİ Parti’den Turhan Çömez ve birçok siyasetçide konuyu dile getirmişti.

Kayseri şehir hastanesinde ki skandal olayı, CHP Yakın takibe aldı. Kayseri şehir hastanesinde ki skandal olayı, CHP Yakın takibe aldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan resmi açıklama

6.2’lik sarsıntı uzman isimleri birbirine düşürdü! Depremi unutup kavgaya tutuştular! 6.2’lik sarsıntı uzman isimleri birbirine düşürdü! Depremi unutup kavgaya tutuştular!

Sağlık Bakanlığı, yaptığı iddialara ilişkin açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
Kayseri Şehir Hastanesi Endoskopi ve Patoloji ünitelerinde, şüphe duyulan bazı numune kaplarına ilişkin yürütülen soruşturmada güncel bir gelişme olarak aşağıdaki bilgilendirmeyi yapma gereği görülmüştür: 3 patoloji uzman hekimi tarafından şüpheli numune kaplarıyla ilgili yapılan inceleme ve rapor neticesinde;
•    Toplam 203 hastaya ait 398 formaldehitli numune incelendi.
•    15 numunede artefakt (bozulma) tespit edildi.
•    Patolojik açıdan Bu bozulan numulerin tanı konulmaya engel olmadığının anlaşıldığı 
•    Hiçbir parçanın yeniden numune alınmasına gerek yoktu ve zarar yaşanmadı.
•    Hastanemize başvuran hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamadığı anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Sağlık Bakanlığı1

Bakanlık açıklama soru işaretlerini artırdı

Daha önce tutanaklarda 400 ila 1000 civarında numunenin bozulduğu belirtilmişti. Ancak Bakanlığın yalnızca 15 numunede sorun olduğu bilgilerdeki açıklama kafaları karıştırıldı. Kamuoyunda numune skandalına ilişkin soru hataları devam ediyor.

Kaynak: VOLKAN TÜRKMENOĞLU