Çiftçi Erkan Öztürk, düzenlenen basın toplantısında Hasan Aydın ve Mahmut Çeçen’in de desteğini alarak Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifine adaylığını açıkladı.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin, 80 bin ortağı olan Kayseri Şeker Fabrikasının yüzde 58 hissesine sahip olan bir çiftçi kooperatifi olduğuna dikkat çeken Öztürk, Kayseri Şeker Fabrikasının kimsenin şahsı mali olmadığını ve çiftçi ile milletin malı olduğunu söyledi.
Kayseri Şeker Fabrikasının 2017 yılından itibaren borç batağına sürüklendiğini hatırlatan Öztürk, “Kayseri Şeker Fabrikasının 30 Nisan 2019 tarihi ile toplam borcu 2 Milyar 91 milyon 881 bin 628 liradır. 2017 yılı için 54 milyon 774 bin 253, 2018 yılı için 218 milyon 849 bin 508, 2019 yılı için 311 milyon 671 bin 424 lira, yani 3 yılda toplam 585 milyon 295 bin 185 lira faiz ödenmiştir. Turhal Şeker Fabrikasının bile 569 milyon lirayla satın alındığı göz önünde bulundurulursa ödenen faiz tutarına bir şeker fabrikası daha satın alınıyor. 30 Nisan tarihi itibariyle 2 milyar 91 milyon 881 bin 628 lira olan borcun yılsonuna kadar 3 milyar olması beklenmektedir.
Peki, şimdi soruyorum nasıl oldu da 2 yıl gibi kısa sürede fabrika bu kadar borçlandı, bu süre zarfında neler yaşandı? İstanbul Bayrampaşa’da bulunan ç ok kıymetli 27 bin metrekare arazinin satışı ve Gaziantep’te satılan fabrikanın satışından gelen gelirleri olmasına rağmen bu paralar nerelere harcandı?
MEVCUT YÖNETİMİN ÇOĞU FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİKTEN CEZA ALMAKTADIR
Kayseri Şeker Fabrikası’nın borcu cirosunun 2 katı, sermayesinin de 4 katı büyüklüğünde. Kurumumuz ekonomik faaliyetlerini devam ettiremeyecek duruma gelmiştir. Bundan dolayı borçları borçla kapatarak fabrikamızın borcu sürekli devam etmiştir ve makas git gide açılmaktadır. Bu makasın açılmasının sebebi yönetimdir. Yönetim zafiyeti ayan beyan ortadadır. Mevcut yönetimin çoğu FETÖ terör örgütüne üyelikten yargılanmakta veyahut ceza almaktadır.
SİYASİ GÜCÜNE RAĞMEN HODRİ MEYDAN!
Kayseri Şeker Fabrikasında yüzde 58 oranında hakkı bulunan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin hisselerinin yüzde 16’sını borsaya açmak demek mevcut durumda çiftçinin söz hakkını elden almak demektir ki bu durumda çiftçilerimiz için düşünülen en sinsi plandır. Sayın Hüseyin Akay; sıkıntılı bir yönetimden devraldığın fabrikayı daha büyük sıkıntılara sokarak devam ediyorsun. Birde bunun üstüne bir televizyon programına çıkıp sanki her şey güllük gülistanlık gibiymiş gibi utanmadan, sıkılmadan hodri meydan diyorsun. Arkanda duran siyasi gücüne, yargı gücüne, para gücüne, personel gücüne rağmen hodri meydanına hodri meydan diyorum” şeklinde konuştu.