Kayseri Haber / Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2025 Yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yılın son meclis toplantısında toplam 28 gündem maddesi ele alınarak karara bağlandı.
Toplantı öncesinde konuşan Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediye Meclisi Talas Meclis Üyesi Kemalettin Cengiz Tekinsoy’un vefat eden eşi Nuray Tekinsoy için başsağlığı dileklerini iletti. Büyükkılıç, Tekinsoy ailesine ve yakınlarına sabır temennisinde bulundu.
Meclis gündeminde, Kayseri’nin çeşitli ilçelerinde bulunan tarihi ve arkeolojik alanların korunmasına yönelik hazırlanan raporlar yer aldı. Develi ilçesindeki Epçe, Gümüşören ve Hüseyinli mahallelerinde bulunan nekropol ve kaya oyma alanlarının korunmasına ilişkin rapor meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Ayrıca İncesu Subaşı Mahallesi Ayak Mevkii’ndeki eski yerleşim alanı ile Tomarza’nın farklı mahallelerinde bulunan kaya oyma mekânlar, nekropol, tümülüs, grafitiler ve yeraltı şehri gibi arkeolojik alanlara yönelik raporlar görüşüldü.
Görüşmeler sırasında Başkan Büyükkılıç, söz konusu bölgelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi talep etti. Kent Tarihi, Tanıtım ve Turizm Daire Başkanı Gürcan Senem, yapılan başvuruların ihbarlar doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, arkeologlar tarafından yüzey araştırmaları yapıldığını ifade etti. Senem, bölgelerde yeraltı şehrine ait kaya oyma mekânlar ile bu alanların çevresinde milattan önce 2’nci veya 3’üncü binlere tarihlenen seramiklerin tespit edildiğini ve bu bulgular doğrultusunda alanların arkeolojik sit olarak tescillendiğini söyledi.
Gündem maddelerine ilişkin raporlar, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının sonunda Başkan Büyükkılıç, alınan kararların Kayseri için hayırlı olmasını dileyerek meclis üyelerine teşekkür etti.



