Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yahyalı’da Derebağ, Çağlayan ve Kirazlı mahallelerini birbirine bağlayan ve bölgenin gözde turizm destinasyonu Derebağ Şelalesi’ne ulaşımı sağlayan 12 kilometrelik grup yolunun açılışını gerçekleştirdi. Toplam 72 milyon TL maliyetle hayata geçirilen proje, hem turizme hem de bölgenin ulaşım altyapısına büyük katkı sunacak.

Turizm ve ulaşımda yeni dönem

Yahyalı ilçesinin Derebağ Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine Kayseri siyasetinin ve yerel yönetimin önemli isimleri katıldı. Açılışta konuşan Başkan Büyükkılıç, projenin sadece fiziki değil, aynı zamanda gönüllere dokunan bir yatırım olduğunu vurguladı.

büyükkılıç

'Memduh başkanın eli değdi mi, asfalt pırıl pırıl olur'

Törene telefonla bağlanan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Başkan Büyükkılıç’a ve ekibine övgülerde bulundu. Elitaş, “Derebağ bizim için kıymetlidir. Memduh başkanın eli değdikten sonra orası pırıl pırıl asfalt olur” diyerek bölge halkına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını da iletti.

'Gönül belediyeciliği ile gönüllerde yer edeceğiz'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açılış konuşmasında gönül belediyeciliği ve hizmet siyaseti vurgusu yaptı:

“72 milyon TL yatırımlar feda olsun, önemli olan gönüllerde yer almaktır. Reisimizin dediği gibi gönül belediyeciliği ile sizlerin gönlünde yer edeceğiz"

Kayseri'de traktör uçuruma yuvarlandı: Çok sayıda yaralı
Kayseri'de traktör uçuruma yuvarlandı: Çok sayıda yaralı
İçeriği Görüntüle

Büyükkılıç ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’de büyükşehirler arasında yatırımlar açısından ilk sırada yer aldığını hatırlatarak, yeni projelerle yola devam edeceklerini kaydetti.

büyükkılıç

'Aşk ağlatır, dert söyletir'

Kürsüde zaman zaman duygulanan Başkan Büyükkılıç, çocukluk yıllarındaki zorluklardan bahsederek şunları söyledi:

“Bu bölgelere hizmet etmenin şerefini yaşıyorum. Aşk ağlatır, dert söyletir. Biz sizlere aşığız, hizmetin sevdalısıyız.”

Kayseri Milletvekilleri ve AK Parti İl Yönetiminden Tam Destek
Törene katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, Başkan Büyükkılıç’ın kırsal bölgelere yaptığı hizmetlerin Türkiye’de eşi benzeri olmadığını belirterek:

“Memduh başkan kırsalda, Türkiye’de hiçbir büyükşehir belediyesinin yapmadığı kadar hizmet yaptı. Bu yol şahane olmuş” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan da yatırımların Kayseri ve Yahyalı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

72 milyon TL’lik proje: Asfalt, altyapı ve turizmde kalite artıyor

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, açılışı yapılan yolun hem turizme hem de bölge ekonomisine canlılık katacağını söyledi. Projenin teknik detaylarına da değinen Öztürk:

“Saatte 160 ton asfalt üreten çevre dostu tesisimizde, 15 bin ton sıcak asfalt üretildi. Tüm altyapı ve üstyapı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı"

Yahyalı’nın çehresi değişiyor

Yahyalı’nın “yeryüzü cenneti” olarak anıldığını dile getiren Öztürk, Derebağ-Çağlayan-Kirazlı grup yolunun ilçeye çok yakıştığını belirtti:

“Bu yol, turizm ilçemiz Yahyalı’ya çok yakıştı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve emeği geçen tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.”

Açılış dualarla gerçekleşti

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, konuşmaların ardından yapılan dua ve hediye takdimi ile son buldu. Açılış törenine katılan vatandaşlar, hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak: Kurum Bülteni