Kayseri – Kayseri Dağcılık İl Temsilciliği ve K2 Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü tarafından düzenlenen Aladağlar Küçük Demirkazık zirve tırmanışı başarıyla tamamlandı.
Zorlu hava koşullarına rağmen tırmandılar
11-12 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte dağcılar, 3 bin 425 metre yüksekliğindeki zirveye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.
Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, tırmanışın güvenli ve başarılı şekilde tamamlandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, etkinliğe katılan sporcuların zorlu hava koşullarına rağmen azimle zirveye ulaştıkları belirtilerek, katılımcılar tebrik edildi.
Küçük Demirkazık tırmanışı, hem doğa sporlarına olan ilgiyi artırmak hem de Kayseri’nin dağcılık potansiyelini tanıtmak amacıyla düzenlendi. Zirve faaliyetine katılan sporcular, Aladağlar’ın eşsiz manzarasında unutulmaz bir deneyim yaşadıklarını ifade etti.
Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, benzer etkinliklerin bölgedeki spor turizmine katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.