Dünyaca ünlü Filistinli müzik grubu Le Trio Joubran, Kayseri'de sahne alacak. 27 Eylül'de gerçekleşecek konser, Filistin halkına destek amacı taşıyan anlamlı bir dayanışma gecesine dönüşecek.

Kayseri, sanat ve dayanışmanın buluşma noktası olacak

Kayseri, eylül ayında yalnızca müzikseverleri değil, vicdanı olan herkesi bir araya getirecek anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Filistin müziğini evrensel boyuta taşıyan dünyaca ünlü ud üçlüsü Le Trio Joubran, 27 Eylül 2025 Cumartesi günü Erciyes Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Konser, Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çekmeyi amaçlayan özel bir “Filistin Dayanışma Gecesi” kapsamında düzenlenecek.

Filistin halkı için müziğin diliyle bir çığlık

Samir, Wissam ve Adnan Joubran kardeşlerden oluşan Le Trio Joubran, bu özel gecede yalnızca sanat icra etmeyecek; aynı zamanda Filistin halkının yaşadığı zulmü, umudu ve direnişi müziğin evrensel diliyle anlatacak.

Uluslararası platformlarda büyük beğeni toplayan grup, işgalin gölgesinde hayata tutunmaya çalışan milyonların sesi olacak. Bu yönüyle konser, klasik bir müzik etkinliğinin çok ötesine geçerek, bir insanlık çağrısına dönüşecek.

konser

Türk Kadınını Müzikte Temsil Edecek
Türk Kadınını Müzikte Temsil Edecek
İçeriği Görüntüle

Etkinlik iki gün sürecek

Filistin Dayanışma Gecesi, iki güne yayılacak şekilde planlandı:

• 26 Eylül 2025, Cuma: STK’lar ve kurumlara özel protokol gecesi düzenlenecek. Bu güne ait biletler yalnızca kurumsal alım yoluyla temin edilebilecek.

• 27 Eylül 2025, Cumartesi: Halka açık, biletli konser gerçekleştirilecek. Etkinlik, Kayseri protokolü ve müzikseverlerin katılımıyla Erciyes Kültür Merkezi’nde yapılacak.

konser

Bilet gelirlerinin %15’i Gazze’ye gönderilecek

Etkinlik, yalnızca sanatsal bir deneyim sunmakla kalmayacak; aynı zamanda insani yardıma da katkı sağlayacak. DHD Prodüksiyon tarafından organize edilen konserin bilet satışından elde edilen net gelirin %15’i, doğrudan Gazze’ye yardım olarak gönderilecek.

Ayrıca, etkinlik süresince toplanacak sponsorluk gelirlerinin %50’si, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi’ne şartlı bağış olarak aktarılacak. Bu bağışlar, Kızılay aracılığıyla Filistin halkının acil insani ihtiyaçlarında kullanılacak.

Kayseri Valiliği’nden destek

Etkinliğin duyurusu ve tanıtımı, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi tarafından gönüllü olarak desteklenecek. Sponsorluk ilişkisi kurulmayacak; yalnızca yönlendirici ve destekleyici katkılar sağlanacak.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de etkinliğe destek veriyor. Yapım şirketinden yapılan açıklamada, “Bu özel iki gecede verdikleri katkılardan dolayı Sayın Valimize ve Valiliğimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz,” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Merve Erol