Kayseri’de neredeyse her markette bir ürünü yer alan dev firmaya soruşturma başlatıldı. Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ ile birlikte hareket eden bazı satıcılar hakkında yeniden satış fiyatlarını belirledikleri şüphesi ile soruşturma başlatıldı. Rekabet Kurulu, şirketlerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğini araştıracak.
Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, 15 Mayıs 2025 tarihli Kurul kararıyla başlatılan ön araştırmanın ardından Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ ile birlikte hareket ettiği iddia edilen bazı satıcıların rekabeti ihlal edip etmediği incelendi.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda Rekabet Kurulu, 26 Haziran 2025 tarihli ve 25-23/578-M sayılı kararıyla; Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ, İlke Gıda Tüketim Pazarlama Ticaret Sanayi Kollektif Şirketi Mehmet Şahin ve Ortakları ile Başak Pazarlama Temizlik ve Gıda Ürünleri Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdiğini duyurdu.
Soruşturma kapsamında, söz konusu firmaların 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediği araştırılırken kanunun 4. maddesi, teşebbüsler arasında rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararları yasaklıyor.
Rekabet Kurulu, soruşturma açılmasının firmaların suçlu olduğu anlamına gelmediğini vurgularken, sürecin detaylı inceleme ve değerlendirme sonucunda netlik kazanacağını belirtti.